Macovei îi cere demisia lui Ponta. Vezi de ce
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
macovei dece
macovei dece

Europarlamentarul Monica Macovei susține pe blogul său că premierul Victor Ponta ar trebui să dea de înțeles că l-a demis pe Dan Mihalache din cauza declarațiilor despre parteneriatul strategic dintre S.U.A și România. Ea îi mai cere acestuia să demisioneze din fruntea Guvernului, pentru că ”nu s-a dezis niciodată de declarațiile anti-americane ale liderilor USL.” 

”Premierul Ponta a lăsat să se înţeleagă că l-a demis pe incompatibilul Dan Mihalache din cauza declaraţiilor anti-americane pe care acesta le-a făcut recent. Adevărat, este foarte grav ca un reprezentant al Guvernului să afirme că, dacă Parteneriatul cu SUA înseamnă şi existenţa Agenţiei Naţionale de Integritate, mai bine nu avem Parteneriat cu SUA,” scrie Monica Macovei. ” Aceasta e de părere că ”astfel de afirmaţii iresponsabile arată dispreţ faţă de lege şi desconsiderare faţă de români şi aliaţii României” și precizează că ”Dan Mihalache alege să pună în pericol chiar şi aspecte privind siguranţa naţională, numai pentru că politicienii corupţi sau găsiţi incompatibili de ANI din jurul lui Ponta să nu poată fi făcuţi responsabili în faţa legii la fel ca orice alt cetăţean.” Ea adaugă faptul că exemplul lui Dan Mihalache nu este singular, oameni din USL precum Ion Iliescu, Crin Antonescu sau Eugen Nicolaescu făcând de asemenea declarații anti-americane.

Monica Macovei îi cere lui Victor Ponta să demisioneze din funcția de premier, întrucât nu s-a dezis de afirmațiile anti-americane ale liderilor social-democraților. ”Ponta nu s-a dezis niciodată de declaraţiile anti-americane ale liderilor USL, ceea ce înseamnă că şi le-a însuşit. Ponta însuşi trebuie să demisioneze din fruntea acestui Guvern, în care încă activează trei demnitari incompatibili prin deciziile ANI. Odată cu propria demisie, din minimă decenta faţă de cei care au contribuit la democratizarea României, Ponta trebuie să condamne public afirmaţiile liderilor USL care vor să scoată România de pe traiectoria Vest şi să o pună pe traiectoria Est, acesta fiind cel mai mare pericol pentru ţară,” spune demcorat-liberala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel