Luvru, vizitat gratuit anul acesta în prima sâmbătă din fiecare lună
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 03 ian 2019, 13:31
WhatsApp
Muzeul Luvru lansează începând din 5 ianuarie 2019 o nocturnă gratuită în prima sâmbătă din fiecare lună pentru a-şi diversifica publicul.

Noutatea este că în anumite săli se va oferi asistenţă publicului, informează AFP. 'Există oameni care se tem că nu înţeleg muzeul. Această nocturnă vrea să răspundă acestei nevoi (...) cu explicaţii, comentarii, spectacole, concerte', subliniază directorul instituţiei, Jean-Luc Martinez. Scopul este de a păstra acest public care se simte pierdut. Gratuitatea nu este suficientă, este nevoie de sprijin', spune el.

Cele 12 seri de sâmbătă vor avea un program de vizitare cuprins între orele locale 18:00 şi 21:45 şi vor înlocui primele duminici gratuite din octombrie până în martie, formulă lansată în 1996 şi abandonată pentru că nu a avut succes, întrucât regimul duminical de gratuitate nu a reuşit atragerea acelor persoane care nu au obiceiul de a vizita muzee, iar de măsură au profitat turiştii străini care s-au aflat acolo întâmplător.

Conducerea muzeului a anunţat joi că Luvru a depăşit pragul de zece milioane de vizitatori în 2018, cifră pe care nu a atins-o nicio altă galerie de artă din lume, şi depăşindu-şi totodată propriul record din 2012 de 9,7 milioane de vizitatori.

În 2018, numărul vizitatorilor care au păşit pragul muzeului a fost de 10,2 milioane, ceea ce reprezintă o creştere cu 25% faţă de anul anterior. Cu 8,1 milioane de vizitatori în 2017, Luvru a fost urmat atunci de Muzeul Naţional al Chinei cu 8 milioane de vizitatori şi de Muzeul Metropolitan de Artă din New York (7,3 milioane).

Jean-Luc Martinez şi-a exprimat satisfacţia faţă de acest 'succes' conferit de cifre, dar a subliniat că 'nu este vorba de a primi mai mulţi vizitatori, ci de a-i primi mai bine'. El s-a referit la o serie de îmbunătăţiri care au fost realizate în ultimii ani şi care au sporit capacitatea muzeului. De asemenea, introducerea vânzării online a biletelor şi repartizarea vizitelor pe tot parcursul zilei a redus substanţial timpul de aşteptare. 

Vezi si: Licitație tablou, vânzare record                                             

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?