Lukaşenko spune ce i-a cerut lui Putin la întâlnirea de la Soci
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Alexandr Lukaşenko a declarat că i-a cerut  lui  Vladimir Putin să furnizeze arme
Alexandr Lukaşenko a declarat că i-a cerut  lui  Vladimir Putin să furnizeze arme
Alexandr Lukaşenko a declarat miercuri că i-a cerut lui Vladimir Putin să furnizeze Belarusului  mai multe tipuri de arme, fără a specifica şi ce fel de arme i-a cerut lui Putin.

Alexandr Lukaşenko a declarat că i-a cerut  lui  Vladimir Putin să furnizeze arme de mai multe tipuri ţării sale, care se confruntă cu proteste în masă de la începutul lunii august, după alegerile prezidenţiale despre care demonstranţii susţin că au fost fraudate.

În cadrul unei discuţii avute miercuri cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la Minsk, Lukaşenko a spus: „I-am cerut preşedintelui Rusiei mai multe noi tipuri de arme”, scrie Reuters.

„Putem ţine situaţia sub control nu numai în Belarus, ci şi de-a lungul graniţelor noastre”, a adăugat Lukaşenko.

Rusia şi Belarus organizează în prezent exerciţii militare comune până la sfârşitul lunii septembrie. Lukaşenko a declarat că cele două ţări ar trebui să planifice mai multe exerciţii de acest tip.

Lukaşenko, aflat la conducerea ţării din 1994, a mai precizat că vor avea loc noi alegeri prezidenţiale în Belarus după ce va fi adoptată o nouă constituţie.

Comentariile sale au venit la două zile după întâlnirea cu Putin de luni, din staţiunea Soci. Cu această ocazie, liderul de la Minsk a obţinut pentru ţara sa un împrumut de 1,5 miliarde de dolari, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel