Lukashenko a dispus blocarea frontiera de stat: Închideți fiecare metru de hotar
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Lukashenko a dispus blocarea frontiera de stat: Închideți fiecare metru de hotar  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Lukashenko a dispus blocarea frontiera de stat: Închideți fiecare metru de hotar / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Președintele din Belarus a ordonat instituțiilor de forță să blocheze frontiera de stat.

Alexandr Lukașenko a ordonat instituțiilor de forță să blocheze frontiera de stat. Declarația a fost făcută în cadrul unei ședințe. Potrivit acestuia, situația de la hotarele Belarusului cu Lituania și Polonia este alarmantă.

"De azi înainte, pe teritoriul Belarusului nu va călca nicio persoană din țările vecine, fie din sud sau vest. După această ședință o să discutăm cum să faceți acest lucru. Aici este ministrul Afacerilor Interne, dar și ministrul Apărării. Închideți fiecare metru de hotar.", a dispus Lukashenko.

Recent, autoritățile lituaniene au anunțat că vor trimite înapoi migranții care încearcă să ajungă ilegal în Lituania din Belarus. Ministrul Afacerilor Interne a spus că trecerea ilegală a frontierei trebuie calificată drept infracțiune.

Potrivit Ministerului, de la începutul anului 2021, aproximativ patru mii de migranți au trecut ilegal frontiera belaruso-lituaniană. În mare parte e vorba de cetățeni din Irak, Iran și Siria.

Sportiva din Belarus cu viză umanitară a părăsit Japonia. Care este destinația unde va fi în siguranță

Atleta din Belarus care a cerut azil politic în Japonia a părăsit peninsula niponă, cu destinația Viena. Cristina Timanovskaia, de 24 de ani, a primit o viză umanitară din partea Poloniei. 

Era de așteptat ca această să se ducă direct către Varșovia, Polonia, dar destinația a fost schimbată în ultimul moment. Aceasta a explicat că acțiunile sale nu sunt un protest politic. 

„Îmi iubesc țara și nu mi-am trădat patria. Această situație este despre greșelile care au fost făcute de oficialii noștri la Olimpiadă”, a spus Timanovskaia. 

A primit azil politic din Polonia

Timanovskaia cerut azil politic prin intermediul Comitetului Olimpic Internațional, după ce echipa din care făcea parte a încercat să o trimită cu forța înapoi în țară. Polonia i-a oferit acesteia o viză umanitară, la doar câteva ore după ce Timanovskaya a refuzat să se îmbarce în zborul ce ar fi dus-o înapoi în Belarus, unde, aceasta se temea că ar fi fost arestată, relatează CNN. 

Marcin Przydacz, ministrul de externe polon, a anunțat pe Twitter faptul că atleta a primit o viză din partea țării sale. 

„Polonia va face orice este necesar pentru a o ajuta să își continue cariera sportivă. Polonia susține solidaritatea”, a scris Przydacz (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel