Ludovic Orban o taxează pe Anca Dragu. PNL a aflat din presă că vrea să aplice referendumul lui Băsescu: Ține de bun simț, de șapte ani de acasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, este supărat pe ieșirea neașteptată a președintelui Senatului, Anca Dragu, pe care a taxat-o crunt, după ce aceasta a anunțat public că vrea să demareze procedura de aplicare a rezultatelor referendumului lui Traian Băsescu, din 2009. 

”Comunicarea asta divergentă (între PNL și USR Plus n.r.)... au fost puncte. Să ne aducem aminte că președintele Senatului a vorbit de desființarea Senatului, de referendumul din 2009. Nu cred că a fost potrivit. Astfel de lucruri trebuie discutate. Nu cred că este bine ca cineva să încerce să câștige capital politic într-un mod... punându-și partenerii într-o situație în care să afle din presă despre un obiectiv... cred că orice astfel de chestiune care excede programul de guvernare trebuie să fie tratată cu responsabilitate față de partenerii. Ține de bun simț, de șapte ani de acasă, de niște reguli fundamentale în comunicare. Coeziunea în comunicare e esențială, de aceea, în ultima perioadă, am fost extrem de reticent în a ieși public, de fiecare dată am exprimat mesaje convergente cu liniile de mesaj stabilite și chiar am ieșit, de multe ori, împreună cu partenerii de guvernare. Asta e valabil și pentru USR Plus. Cei de la UDMR sunt mai riguroși” a spus Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților. 

La sfârșitul anului 2020, Anca Dragu, președintele Senatului, a anunțat că va fi înfiinţată o comisie comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a implementa referendumul din anul 2009 la care românii au votat pentru un Parlament unicameral cu maximum 300 de aleşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel