Data publicării:

Ludovic Orban, la Oradea. Discursul complet al preşedintelui PNL

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Turcan și Orban FOTO AGERPRES
Turcan și Orban FOTO AGERPRES
Discursul complet susţinut de către preşedintele PNL, Ludovic Orban, la evenimentul electoral care a avut loc joi, în Oradea. 

Bine v-am găsit, dragi bihoreni şi dragi orădeni!

Mă bucur să fim astăzi împreună. Vă mulţumesc că sunteţi astăzi aici şi mai ales, vă mulţumesc că de când a început campania aţi fost implicaţi în campanie pentru a-i convinge pe locuitorii din fiecare localitate din Bihor, că pentru binele lor nu există altă soluţie decât să voteze Partidul Naţional Liberal şi sunt convins că şi până în 26 mai, fiecare dintre dumneavoastră veţi continua această bătălie pentru a-i convinge până şi pe cei care astăzi nu sunt convinşi că este spre binele lor să voteze Partidul Naţional Liberal.

Eu, astăzi, am să vă vorbesc mai puţin despre europarlamentare, am să vă vorbesc despre referendumul convocat de preşedintele României, Klaus Iohannis. Fug infractorii din fruntea PSD-ALDE de acest referendum ca dracu de tămâie. Le este frică pentru că ştiu că românii nu sunt de acord cu corupţia, că românii consideră corupţia cel mai mare pericol la adresa dezvoltării României, la adresa bunei funcţionări a societăţii româneşti şi la adresa normalităţii şi dreptăţii care trebuie să guverneze o societate democratică.

Fac tot ce pot să nu se discute nimic despre referendum. Suntem în situaţia în care mai avem o săptămână şi ceva până la ziua alegerilor şi la ziua referendumului şi nici până astăzi Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a luat decizia prin care să dea drept de antenă la televiziuni şi posturi de radio pentru campania pe referendum. Este la cheremul fiecărei televiziuni să decidă dacă vor sau nu vor să dea mesaje despre referendum.

Autoritatea Electorală Permanentă, care face de regulă clipuri de informare a cetăţenilor privitor la vot, a făcut clipul de informare pentru alegerile europene, în schimb, nici până astăzi, nu au făcut clipul de informare privind referendumul. La toată media care este controlată de PSD, aproape că nu se vorbeşte un cuvânt despre acest referendum. De ce fac lucrul asta? Pentru că ei ştiu foarte bine faptul că 90% dintre români vor să interzică amnistia şi graţierea pentru faptele de corupţie şi noi trebuie să-i determinăm să meargă la vot.

Le este frică pentru că ei ştiu foarte bine că românii s-au săturat să stea cu inima la gură în aşteptarea oricărei şedinţe de Guvern, că poate PSD-ul oricând, la orice şedinţă de Guvern să mai dea o Ordonanţă de Urgenţă în care să calce în picioare drepturile şi libertăţile fundamentale, independenţa justiţiei, liberul acces al cetăţeanului la justiţie şi să facă o vraişte generalizată din justiţia din România cu un singur scop, să nu fie pedepsiţi pentru furăciunile pe care le-au făcut.

Am o vorbă, nici pecenegii, nici cumanii, nici tătarii, nici turcii, nici fanarioţii, nici ruşii, care au călcat ţara asta, nu au jefuit România aşa cum a fost jefuită în ultimii 30 de ani de comuniştii travestiţi care şi-au bătut joc de noi şi ţin ţara pe loc.

Ce o să creadă toată Europa despre noi dacă noi, ca cetăţeni români, europeni, nu mergem să votăm "DA" la acest referendum?

Ce o să facă PSD şi ALDE dacă românii nu vin la vot şi nu asigură cvorumul şi mai ales, nu vin să-şi exprime voinţa pe care o au cu adevărat? O să-şi permită să facă orice de acum înainte. De acum înainte, oricine intră în politică va înţelege că poate să fure liniştit, că nu va fi pedepsit pentru că oricând, o majoritate poate să dea amnistie şi graţiere.

Putem noi accepta aşa ceva, să acceptăm corupţia să guverneze ţara aceasta şi cei care fură din munca noastră, din taxele şi impozitele noastre să scape nepedepsiţi?

Aşa ceva nu se poate! Munca noastră, proprietatea noastră, tot ceea ce clădim şi construim trebuie să fie pentru binele fiecăruia dintre noi şi nu avem voie să-i lăsăm pe cei care şi-au bătut joc de munca noastră şi în loc să construiască spitale, şi-au făcut lor vile, în loc să construiască autostrăzi, si-au făcut ei proprietăţi în afara ţării sau şi-au pus pe picioare firme abonate la contractele statului, în care se plăteşte nu realizarea de lucruri ci nerealizarea de lucruri, adică nimic.

Nu putem accepta asta şi trebuie să-i spuneţi fiecărui bihorean cu care vă întâlniţi că stă în puterea lui să decidă ca România să revină la normalitate, stă în puterea fiecăruia să decidă că trebuie să dăm afară hoţii din fruntea ţării, că stă în puterea fiecăruia dintre noi să-i pedepsim pe cei care ne-au jefuit şi mai ales să recuperăm toate averile pe care şi le-au pus ei deoparte, din furăciunile pe care le-au făcut din funcţii publice.

Trebuie să dăm mesajul clar: Toleranţă zero faţă de corupţie, în România!



Nu acceptăm să ne fure nimeni munca, nu acceptăm ca taxele şi impozitele noastre să fie folosite pentru altceva decât pentru autostrăzi, şosele, spitale , dezvoltarea reţelei de educaţie şi toate investiţiile publice care creează cu adevărat normalitatea într-o societate.

Să fim alături de preşedintele României pentru că preşedintele României a făcut ceea ce trebuia să facă, a convocat referendumul, dar el nu poate să voteze pentru fiecare roman în parte, este împiedicat să se exprime public, este sabotat şi boicotat acest referendum de cei din PSD-ALDE şi de alţii, nu numai de cei din PSD-ALDE.

Este misiunea noastră ca alături de preşedintele României să-i informăm pe toţi cetăţenii că trebuie să vină la referendum şi să voteze "DA" la ambele întrebări, să interzicem amnistia şi graţierea, să nu mai permitem adoptarea de reglementări din domeniul justiţiei prin OUG.

Oameni buni, tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău-Borş este aproape la fel cum era în 2008, când am plecat de la Ministerul Transporturilor, iar în zona Suplacu de Barcău, ştiţi foarte bine că toţi banii băgaţi în viaduct, se duc în apa respectivă pentru că se distruge investiţia.

Ce să mai vorbim de alte tronsoane care să ne ducă până la Gilău, astfel încât Oradea să fie legată de capitala României pe tronson de autostradă, aşa cum este normal şi firesc. DN76, Oradea, Deva, am obţinut finanţare prin credit de la BEI. Am lăsat contracte semnate pe trei tronsoane din cinci şi pe celelalte două pe fază de final semnarea contractelor de construcţie. Nici astăzi nu este gata drumul.

Ce să mai vorbim de centura Beiuş-Ştei , de centura Aleşd, care au fost promise de ăştia şi nu le-au făcut niciodată. Între Cluj şi Oradea calea ferată nu este încă electrificată, la 30 de ani de la revoluţie. Este ceva absolut incredibil şi de neacceptat. Am lăsat drumul expres Oradea-Arad, un drum fundamental, care să facă legătura între cele două axe de autostradă ca să permită cu adevărat un trafic în acest areal extrem de dezvoltat al României.

Ăştia n-au făcut nimic şi nu sunt în stare să facă nimic şi tare mi-e mie teamă, dragii mei, că acesta e un plan al lor, să alunge investitorii, să ne lase fără locuri de muncă, să ne alunge copiii, pentru că ei niciodată n-ar vota PSD şi atunci decât să voteze cu partidele de dreapta sau cu noi, mai bine îi alungă din ţară pentru că nu le permit să-şi creeze viitorul în ţara asta.

Îmi este teama că ei, de fapt, vor pentru români sărăcie, subdezvoltare, umilinţă, lipsă de demnitate. Vor să-i ţină în stare de dependenţă ca după aceea să îi mâne la vot ca pe oi, aşa cum îi mână la mitinguri pe liste de la fiecare instituţie publică.

Îmi doresc ca instituţiile publice să nu mai fie filialele de partid ale PSD, să nu mai vedem angajaţi din instituţiile publice care să fie mânaţi de şefii lor cu liste şi ameninţaţi că sunt daţi afară. Îmi doresc în România ca oamenii de afaceri să fie sprijiniţi de instituţiile publice în orice proiect pe care îl fac, nu să fie ameninţaţi.

Vreau ca tinerii, copiii care intră în şcoală, să primească garanţia că vor primi tot ce au nevoie ca să reuşească în viaţă, oferindu-li-se fie o meserie, fie o calificare care să li se potrivească şi care să le permită să aibă o viaţă decentă, o viaţă normală.

Îmi doresc să nu mai avem mortalitate evitabilă de 40%, aşa cum se întâmplă astăzi în România, să nu-i ducem pe români la spital, să-i ducem la bal, să sprijinim medicina preventivă, să sprijinim medicii de familie, să sprijinim cu adevărat policlinicile cu specialişti care pot, într-adevăr, să ofere diagnostic în fazele incipiente ale bolii, să nu mai facem nicio discriminare între sistemul privat şi sistemul public de furnizare a serviciilor medicale. Îmi doresc, cu adevărat, în România să reinstaurăm meritocraţia, să readucem piramida cu vârful în sus, să nu mai stea cu vârful în jos, aşa cum este astăzi, în care să-i vedem în capul trebii pe toţi codaşii, pe toţi repetenţii, pe toţi neaveniţii, pe toţi oamenii care n-au fost în stare să facă nimic în viaţa lor pe propriile picioare şi au ajuns în fruntea ţării doar fiind slugi la nişte baroni şi numai executând comenzile pe care le dau aceşti baroni.

Vreau ca România să reîncapă pe mâna oamenilor corecţi şi cinstiţi, cu şapte ani de acasă, educaţi, cu frica Lui Dumnezeu, a oamenilor care îşi iubesc ţara asta şi care au puterea, cu adevărat, să o ridice şi să o readucă acolo unde îi este locul.

România, în primul rând!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel