Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 06 ian, 15:51
Ludovic Orban, ferm după demiterea medicului Beuran: Să nu creadă că au scăpat
Orban
Premierul Ludovic Orban a reacţionat după ce medicul Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al secţiei de Chirurgie de la Spitalul Floreasca şi a menţionat că această măsură nu îi scapă de consecinţe pe ceilalţi. 

„Nu cred că un medic care a depus jurământul lui Hippocrate poate să facă așa ceva. Oricât de mult țin la domnul Beurean, oricum a fost 20 de ani acolo, dar trebuie așteptate și alte decizii. Să nu creadă domnul director al Spitalului că dacă l-a demis pe Beurean, scapă de orice răspundere", a afirmat premierul Ludovic Orban, luni, chestionat despre protestele medicilor, care și-au întrerupt activitatea în urma demiterii de la șefia Secției de Chirurgie a medicului Mircea Beuran, conform Mediafax. 

Controale în curs

 

„Sigur că am ținut legătura cu ministrul Sănătății, sunt în derulare mai multe controale, care sunt aproape de finalizare, e corpul de control al ministrului Sănătății. De asemenea, e o evaluare făcută de autoritatea condusă de domnul Cepoi, există un control care a fost efectuat și de Direcția de Sănătate publică. În urma acestor controale, pe baza rezultatelor acestor controale, am convingerea că ministrul Constache va lua deciziile care se impun, astfel încât să fie sancționați toți responsabilii", a motivat președintele PNL.

Grevă la Floreasca 

 

Mai mulți medici din Spitalul Floreasca protestează față de demiterea de la șefia Secției de Chirurgie a medicului Mircea Beuran și anunță că, „pentru a se proteja reciproc", vor întrerupe activitatea și vor asigura asistența medicală numai pentru urgențe.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unității arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele și spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
WOWBiz.ro
WOWBiz.ro
StirileKanalD.ro
StirileKanalD.ro
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro