Data publicării:
Ludovic Orban, audiat la DNA: Nu am nicio legătură cu subiectul. Cine a încălcat legea să fie pedepsit!
Ludovic Orban este audiat de procurorii DNA în dosarul Romarm.
Ludovic Orban a făcut mai multe declaraţii, la ieşirea de la DNA.
- Eu nu am avut niciun sistem de raportare cu privire la producţie.
- Nu am discutat cu domnul Pițurcă niciodată acest subiect. Nu l-am mai văzut din 2018-2019.
- Utilajele au funcţionat, chiar le-am urmărit. Ambele linii de producţie au funcţionat. Este foarte greu să îţi dai seama care este calitatea, din punct de vedere tehnologic, al unei linii de producţie.
- Cine a încălcat legea să fie pedepsit!
- Nu am nicio legătură cu subiectul. Eu de fiecare dată am colaborat cu instituţiile statului. Nu mai există niciun motiv să mai vin la DNA.
Știre în curs....
_________________
Ludovic Orban a fost chemat la audieri, în calitate de martor, în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm. În urmă cu scurt timp, directorului Romarm, Gabriel Țuțu, i-a fost dată interdicţia de a discuta cu fostul premier al României, anunță Antena 3. În dosar au mai fost audiați, ca martori, și foștii miniștri ai Energiei Virgil Popescu (PNL) și Claudiu Năsui (USR).
DNA a deschis în ianuarie un dosar privind presupusa cumpărare de către Romarm a unor măști neconforme pe durata pandemiei. În dosar au fost reținuți Gabriel Țuțu și fostul selecționer de fotbal Victor Pițurcă, eliberați ulterior de magistrați.
Procurorii spun că, în perioada 19 martie 2020 - 10 aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanţii societăţilor implicate în achiziţiile din timpul pandemiei introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale a unui prieten de-al său fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta (40% din cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă.
"În schimbul acestor "servicii", suspectul Gabriel Ţuţu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, dar şi să efectueze recepţia fără problemă a produselor respective şi să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menţionat mai sus, suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei", menţionează procurorii anticorupţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News