Lucian Bolcaș a murit. Adrian Năstase, mesaj emoționant: "Primul, în vremea coronavirusului"
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Adrian Năstase
Adrian Năstase
Fostul premier Adrian Năstase a scris un mesaj emoționant după decesul lui Lucian Bolcaș, fostul său avocat și bun prieten.

"A murit Lucian Bolcaș. L-am cunoscut în urmă cu vreo patru decenii. Era un strălucitor specialist în drept civil la Institutul de cercetări juridice. Mai târziu, l-am întâlnit în parlament, unde a avut două mandate de deputat și unde își impunea cu profesionalism opiniile în materie legislativă. M-a apărat în Camera Deputaților, în 2005, cănd „haita pedistă" voia să schimbe regulamentul pentru a mă schimba de la conducerea Camerei. Mai târziu, m-a apărat, ca prieten și ca avocat, în procesul „Trofeul calității", împotriva judecătorilor lui Băsescu – Ionuț Matei și Livia Stanciu", a scris Adrian Năstase, pe blogul său.

Cum și-l amintește Adrian Năstase

"Până în urmă cu câteva luni, obișnuiam să ne vedem pentru a vorbi, cârcotaș, despre politică și despre partide. Ne aminteam momentele de tensiune dintre mine și Vadim și eforturile sale de a concilia lucrurile. În final, venise în PSD și a rămas cu un gust amar după episodul CCR din 2013. Mi-l amintesc fumând pipă și judecând cu duritate unele decizii din Parlament. Mă suna, uneori, doar pentru a-și verifica părerile. Era un mod elegant pentru a-mi împărtăși ce crede", a adăugat fostul premier.

"A plecat, primul, în vremea coronavirusului"

"Am petrecut zeci, sute de seri, în jurul unor mese pline cu dosare, irosindu-ne crezând că argumentele puteau să conteze în fața unor „complete de execuție". Pledoariile sale în Parlament sau în instanță erau strălucitoare. Îmi răsună în amintire vocea sa puternică. Și mi-a rămas pe retina memoriei imaginea sa elegantă, ținuta impunătoare.

A plecat, primul, în vremea coronavirusului, pentru a verifica locul în care vor merge cei care nu au rătăcit calea. Dumnezeu să-l odihnească!", a completat Adrian Năstase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel