Lovitură pentru români, Ungaria ÎNCHIDE GRANIȚA. Chirieac, semnal de alarmă: Devine CRITICĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce se întâmplă în condițiile în care Ungaria închide granița cu România. Mai mult, acesta s-a arătat îngrijorat cu privire la starea economiei. 

Bogdan Chirieac a intervenit vineri seară în direct la România TV unde a reacționat după ce Ungaria a decis să închidă granița cu România de la data de 1 septembrie. Întrebat cum să privim declarația autorităților din Ungaria, în condițiile în care traficul din Vest trece prin Ungaria, analistul politic a răspuns: 

”S-ar putea să fie un balon de încercare. Îl cunoaștem pe domnul Viktor Orban, este foarte popular la el acasă, chiar dacă are demonstrații de sute de mii de persoane la Budapesta, când și când. Este un lider rebel, dar în același timp UE nu i-a aplicat niciodată corecția aplicată României atunci când PSD-ul era condus de Liviu Dragnea. Eu văd multe nuanțe aici. Ținând seama de acest val de infectări fără precedent în Europa, nu ne așteptam la lucrul acesta în plină vară. Spania a carantinat Barcelona la un moment dat. Italia are astfel de zone. Germania s-a confruntat cu o infectare fără precedent după ce au deschis școlile pe data de 20 august”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

Economia, în stare CRITICĂ 

Întrebat despre etalonul impus în toată Europa și dacă se face o raportare greșită, analistul politic a precizat: 

”Nu ne raportăm greșit. Înainte de anunțul făcut de la Budapesta, Varșovia oprește zborurile către 46 de țări, inclusiv România, începând de luni. Este anunțul oficial. S-ar putea să asistăm în mai multe state europene, știți bine că România e pe ”lista roșie”, din nou, la astfel de măsuri. Ce ne doare cel mai mult, sigur că principalul este boala, dar starea economiei începe să devină critică în ciuda ajutorului masiv acordat și de Uniunea Europeană în statele europene și de Statele Unite ale Americii în America de Nord, iar dacă Ungaria trece la fapte atunci foarte mulți români care circulă în Europa de Vest cu mașina vor avea de suferit. Starea de urgență a creat un coridor deschis numai noaptea. Probabil că se va proceda la fel acum. E nevoie de acel coridor. Ajungi la granița româno-austriacă, stai până când se deschide coridorul la ora 21 sau 23 și trebuie să ajungi în granița României la ora 6 dimineața, maximum”, a completat Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: Lovitură: Ungaria își ÎNCHIDE frontierele de la 1 septembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel