Lovitură pentru patronii greci: TVA a fost majorată cu 10%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Patronii de restaurante, baruri şi cafenele din Grecia au mai primit o lovitură grea din partea Guvernului. De joi a intrat în vigoare noua taxă pe valoare adăugată majorată cu zece procente pentru acest domeniu de activitate, ajungând astfel la 23 %.

Proprietarii de localuri se tem, însă, că preţurile tot mai mari îi vor îndepărta pe clienţi şi ameninţă că nu vor plăti taxele către stat, dacă autorităţile de la Atena nu renunţă la această măsură. Ministrul grec de Finanţe i-a avertizat pe patroni că vor fi amendaţi pentru evaziune fiscală dacă nu-şi plătesc datoriile, informează Realitatea.

Majorarea taxei pe valoare adăugată face parte din noile măsuri de austeritate adoptate de Grecia pentru a primi un nou sprijin financiar de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. În ciuda tuturor acestor măsuri, analiştii economici scriu că Executivul grec nu pare să mai creadă nici el că ţara mai are vreo şansă să evite falimentul. În aceste condiţii, oficialii de la Atena au suspendat discuţiile cu creditorii internaţionali de la UE şi FMI până la mijlocul acestei luni.

Ministrul elen de finanţe, Evangelos Venizelos, spune Grecă întreruperea discuţiilor nu reprezintă o surpriză sau o situaţie de urgenţă. Pur şi simplu, primul ciclu de negocieri s-a încheiat, aşa cum era prevăzut în acordul iniţial, iar cel de-al doiela ciclu va începe peste aproximativ 10 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel