Urmărește emisiunea live
Lovitură pentru al-Qaida. L-au ucis
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Lovitură puternică pentru gruparea teroristă Al-Qaida. Agenții israelieni l-au împușcat în Iran.

În august, al doilea cel mai important comandant al Al-Qaida a fost ucis în Iran de către agenții israelieni care acționau la comanda Statelor Unite, a informat New York Times, citând oficiali de informații. Abdullah Ahmed Abdullah a fost împușcat de doi bărbați în Teheran, a raportat NYT. El a fost acuzat că a gestionat bombardamentele din 1998 a două ambasade americane din Africa. Acesta era văzut ca un probabil succesor al lui Ayman al-Zawahri, despre care se crede că este actualul lider al-Qaida.

Ministerul de externe al Iranului a declarat că nu există „teroriști” din Al Qaeda pe pământul iranian. „Din când în când, Washington și Tel Aviv încearcă să lege Iranul de astfel de grupuri mințind și divulgând informații false către mass-media, pentru a evita responsabilitatea pentru activitățile infracționale ale acestui grup și ale altor grupări teroriste din regiune”, a spus ministerul de la Teheran.

Un oficial american, care a vorbit sub anonimat, a refuzat să confirme oricare dintre detaliile evocate sau să spună dacă a existat vreo implicare americană. Consiliul de securitate națională de la Casa Albă nu a răspuns la acuzațiile de implicare, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel