Lovitură pe piața media. Un mogul se retrage
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele şi directorul executiv al Fox News, Roger Ailes, se află în negocieri cu Rupert Murdoch pentru a părăsi instituţia media, după ce mai multe prezentatoare de ştiri ale postului de televiziune l-au acuzat de hărţuire sexual.

Un comunicat transmis de Fox a arătat că se află în desfăşurare o anchetă, iar Ailes continuă să lucreze. Avocatul lui Roger Ailes, Susan Estrich, a declarat, pentru CNN, că încă nu a fost luată nicio decizie şi că orice anunţ legat de un acord de părăsire a instituţiei media va fi făcut de Twenty-First Century Fox, news.ro.

O fostă prezentatoare de ştiri a Fox News, Gretchen Carlson, l-a dat în judecată pe Ailes la începutul lunii iulie pentru hărţuire sexuală. Ailes a negat acuzaţiile, iar Fox a angajat firma de avocatură Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison pentru a efectua o anchetă internă.

Revista New York a publicat articole despre alte femei care susţin că au fost hărţuite sexual de Ailes, în anii 1960. Marţi, jurnaliştii au scris că prezentatoarea Fox News Megyn Kelly le-a spus anchetatorilor angajaţi de Fox că Ailes i-a făcut "avansuri sexuale nedorite", în urmă cu aproximativ 10 ani.

Potrivit revistei New York, care a citat surse anonime, avocaţii 21st Century Fox Inc i-au dat lui Ailes termenul limită de 1 august pentru a demisiona şi l-au atenţionat că în caz contrar va fi concediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel