LOVITURĂ cu Covid-19. Rafila: Vă dau o veste care mă îngrijorează!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a făcut noi declarații privind situația epidemiologică din România.

Dr. Alexandru Rafila a oferit o veste îngrijorătoare privind situația cu care se confruntă România în prezent. 

„Am ajuns într-o situație care mă îngrijorează. La nivelul UE, știți că există un indicator, se numește incidență cumulată, pentru ultimele două săptămâni, raportată la 100.000 de locuitori și vreau să vă dau o veste astăzi. Suntem pe primul loc în UE în ceea ce privește această incidență cumulată. Am depășit 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, mai exact 53”, a declarat dr. Alexandru Rafila.

„Țări care aveau o valoare mai ridicată decât noi, mă refer la Suedia, la Portugalia, au ajuns să aibă valori mai mici decât România”, a subliniat profesorul.

„Italia s-a confruntat cu circa 30.000 de decese. În momentul de față, acest indicator, în Italia este 5, o valoare de 10 ori mai mică decât în România. În România a fost o situație ținută sub control și ulterior ne-am relaxat. În Italia, pentru că au suferit foarte tare, au înțeles că trebuie să respecte cele trei măsuri (n.r. - spălat pe mâini, distanțare fizică și purtarea măștii)”, a mai spus dr. Alexandru Rafila joi seară, la Realitatea Plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel