Loteria Vaccinării nu distribuie corect premiile. Persoanele vaccinate, îndemnate să depună contestații
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Loteria vaccinării, regulament
Loteria vaccinării, regulament
Sorin Constantinescu, expert în domeniul jocurilor de noroc, fost consilier guvernamental, acuză Loteria Română de prostie și lene pentru modul în carfe a organizat Loteria Vaccinării. Constantinescu spune că toate persoanele vaccinate ar trebui să depună contestații, pentru a fi schimbat regulamentul incorect al acestor extrageri. 

“Este o loterie care nu corespunde standardelor internaționale și niciunei loterii adevărate, a declarat Constantinescu. O loterie înseamnă șanse egale pentru toți participanții. Ar trebui ca toți cei vaccinați să participe la toate extragerile. Oricine care este vaccinat și participă doar o singură dată poate să conteste. Dacă vor contesta mai mulți oameni, probabil se vor schimba regulile”, a spus Sorin Constantinescu pentru Cazino365.ro.

Pentru a acorda cele 81 de premii săptămânale, Loteria extrage un singur număr, cel aferent marelui premiu de 100.000 RON. Ulterior, celelalte 80 de premii de 10.000 RON sunt acordate celor 80 de numere de ordine consecutive începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător, conform regulamentului Loteriei Vaccinării. Prin această regulă se încalcă însă principiul de bază al loteriei, adică distribuirea aleatorie a premiilor.

În plus, există posibilitatea ca toate premiile să ajungă în aceeași familie. Spre exemplu, dacă o persoană care a câștigat marele premiu de 100.000 RON și-a înscris în același timp pe platformă și alte rude, ele vor primi numere de ordine imediat după cel al său (cel câștigător). Astfel, și ele vor încasa premii de 10.000 RON.

“Este o prostie și o lene. De lene ca să nu facă extragere pentru fiecare premiu, s-au gândit ei la o regulă să scape de munca asta a extragerii. Este o chestie de lene și de neprofesionalism, iar asta denotă cel mai bine ce fel de oameni se ocupă de partea de loterii și jocuri de noroc la Loteria Română. E o bătaie de joc la adresa tuturor cetățenilor care s-au vaccinat”, a completat Sorin Constantinescu pentru Cazino365.

Cititorii DCNews au contestat încă de la prima extragere modul în care se face alocarea premiilor și au semnalat că înscrierea pe site-ul Loteriei este dificilă. 

Comentariile critice au apărut imediat după prima extragere. Redăm câteva din ele:

1. Foarte neinspirata soluție au găsit. Probabil că oamenii își înscriu toată familia o dată și au numere consecutive și practic câștiga câteva familii.

2. Inexplicabil de ce să nu extragi de mai multe ori.

3. Cam aiurea regula cu 80. Oboseau dacă extrăgeau și ei de 80 de ori să simțim și noi, ăștialalți, că avem o șansă?

4. O extragere făcută total aiurea. Un singur număr extras pentru marele premiu săptămânal, restul de 80 câștigători fiind numere consecutive după câștigătorul marelui premiu. Adică dacă dai 81 premii faci 81 extrageri, nu o singură extragere și restul îi iei la grămadă unul după altul.

Multe premii, puțini câștigători

Înscrierea la Loteria de vaccinare se va face pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/login, de către persoanele cu schemă completă de vaccinare, după generarea certificatului digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului. Ulterior înscrierii, participantul primește un număr de ordine, alocat cronologic, corespunzător momentului înregistrării acestuia în aplicație. Înscrierea pornește cu numărul de ordine 1, pentru primul participant înscris, și continuă până la finalizarea Loteriei de vaccinare, respectiv până la data de 31.12.2021, ora 12.00.

Aplicația permite atribuirea unui singur număr de ordine alocat aceluiași CNP

După finalizarea operațiunii de înscriere, participantul poate vizualiza numărul de ordine alocat.  Acesta se transmite prin e-mail către contul de e-mail al utilizatorului autentificat pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/login.

În vederea înscrierii, participantul trebuie să accepte condițiile prevăzute în Ordinul privind Regulamentul de organizare și desfășurare a extragerilor Loteriei de vaccinare.

Sumele virate către Compania Națională «Loteria Română» — S.A (CNLR), necesare pentru fondul de premiere, vor fi asigurate de  Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), prin virări de credite de angajament și credite bugetare.

Loteria de Vaccinare oferă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

– 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10.000 lei + 1 premiu mare săptămânal în valoare de 100 000 lei);

– 3 premii lunare (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni în valoare de 300.000 lei);


– 2 premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, în valoare de 500.000 lei, respectiv 1.000.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel