Locuri în lume unde îți este interzis să mori
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
funeral
funeral

În lume există patru locuri unde nu ai voie să mori, indiferent de situație. Rudele celor decedați sunt nevoiți să-și îngroape morții în alte orașe, fie pentru că nu mai sunt

1. Itsukushima - Japonia

Potrivit religiei shintoiste, insula japoneză este un loc sacru. În acest sens, menţinerea purităţii este cel mai important lucru. Pentru a păstra insula curată şi fără influenţe negative, nimeni nu are voie să se nască sau să moară în Itsukushima. Din 1878, femeile gravide, bătrânii sau bolnavii sunt mutaţi când li se apropie ceasul, informează revista Unica.

2. Longyearbyen - Norvegia

Oraşul situat pe insula norvegiană Svalbard are o regulă asemănătoare celei din Japonia. Cimitirul din oraş a primit ultimul "locatar" în urmă cu 70 de ani. Autorităţile au interzis moartea în oraş deoarece corpurile îngropate în solul îngheţat nu putrezesc niciodată, iar alte locuri de veci nu se pot realiza. Bolnavii şi cei foarte bătrâni sunt trimişi cu bărcile sau elicopterele în oraşe învecinate pentru a-şi trăi ultimele clipe.

Oamenii de ştiinţă au găsit în permafrost corpul intact al unui bărbat care murise de gripă spaniolă în 1917. Virusul era încă activ.

3. Falciano del Massico - Italia

În  Falciano del Massico, primarul oraşului a decis că cetăţenii nu mai au loc în cimitir, deci, până la construirea unui nou spaţiu pentru îngroparea morţilor, nu le mai permite să moară. Astfel, până la construirea unui nou cimitir, oamenii sunt nevoiţi să-şi îngroape rudele în alte oraşe.

4. Sarpourenx - Franţa

Primarul din acest orăşel rustic francez a mers chiar mai departe decât cel din Italia şi nu numai că a interzis moartea cetăţenilor, dar a ameninţat că cei care se decid, totuşi, să părăsească această lume, vor fi aspru pedepsiţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel