Data actualizării:
Data publicării:

Locuri de parcare, închiriere. Cât costă în Sectorul 4

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp

23 de lei. Atât costă închirierea unui loc de parcare în Sectorul 4, începând de azi, până la sfârșitul anului

Primăria Sectorului 4 și Direcția Mobilitate Urbană lansează, azi, începând cu ora 9.00, platforma online pentru închirierea parcărilor de reședință. Beneficiari vor fi locuitorii Sectorului 4 care nu dețin un astfel de spațiu și sunt la zi cu plata taxelor și impozitelor locale. De azi și până la finalul anului, închirierea unei parcări pe domeniul public costă maximum 0,21 de lei/ zi, respectiv 23 de lei, pentru toate cele 109 zile rămase până la 31 decembrie 2018.

5.201 locuri de parcare libere

Cele 5.201 locuri de parcare libere din cele 43.990 înregistrate în baza de date a Primăriei Sectorului 4, vor fi disponibile spre închiriere începând de azi, 14 septembrie 2018, începând cu ora 9.00, pe platforma online www.mobilitateurbana4.ro. ”Am așezat pe o hartă GIS (e vorba de un sistem informațional geografic) toate locurile de parcare din sector. Aceasta poate fi accesată, începând de azi, pe site-ul www.mobilitateurbana4.ro, printr-o procedură simplă, având scanate, în prealabil, cartea de identitate, certificatul de înmatriculare al mașinii și asigurarea RCA a autovehiculului”, a explicat Directorul General al Direcției de Mobilitate Urbană Sector 4, Ioan Gâf-Deac.

Ioan Gâf-Deac, directorul general al Direcției de Mobilitate Urbană Sector 4, Ioan Gâf-Deac.

Transparentizarea gestionării locurilor de parcare

Potrivit Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, prin noul sistem de rezervare se urmărește transparentizarea gestionării locurilor de parcare de reședință și simplificarea procesului de atribuire, nemaifiind necesară deplasarea la sediul Direcției Mobilitate Urbană Sector 4.

”Lansarea acestei platforme face parte dintr-o amplă campanie pe care o desfășurăm la nivelul Sectorului 4, numită ”Fără cozi la ghișeu”, prin care ne dorim să le oferim cetățenilor cele mai rapide și mai accesibile moduri în care să își rezolve problemele administrative online, fără să mai parcurgă drumul până la direcțiile primăriei. S-au făcut deja pași importanți în domeniul colectării taxelor și impozitelor și în cel al relațiilor cu cetățenii”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Astfel, dacă nu dețin deja un loc de parcare închiriat de la primărie și nu au restanțe la plata taxelor și impozitelor locale, locuitorii Sectorului 4 își pot rezerva un astfel de spațiu, din cele disponibile, plătind între 0,1 lei și 0,21 de lei, în funcție de zona fiscală în care locuiesc, conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului București, care reglementează tarifele pentru ocuparea locurilor de parcare de reședință.

Iată tarifele:

   Zona fiscală        Tarif/zi        Tarif până 31.12           Tarif pe an

  Zona fiscală 1     0,21 lei/zi              23 lei                         77 lei/an

  Zona fiscală 2     0,16 lei/zi              18 lei                         59 lei/an

  Zona fiscală 3     0,13 lei/zi              15 lei                         48 lei/an

  Zona fiscală 4     0,10 lei/zi              11 lei                         37 lei/an

Ce trebuie să faceți pentru a obține unul din aceste spații:

- Înainte de a accesa platforma online, scanați/fotografiați cartea de identitate, certificatul de înmatriculare al mașinii și asigurarea RCA a autovehiculului și salvați-le în computer, sau în telefon, în funcție de cum doriți să accesați site-ul.

- Primul pas va consta în completarea adresei de domiciliu. După acesta vi se va afișa harta locurilor de parcare libere din zona respectivă, de pe o rază de 250 de metri, evidențiate cu verde.

- Selectați locul dorit, dintre evidențiate, pentru ca spațiul respectiv să devină inactiv pentru ceilalți utilizatori.

- Completați CNP-ul și adresa exactă, apoi va urma prima validare automată. Dacă sistemul va detecta pe numele dumneavoastră că aveți deja un loc de parcare, nu veți mai putea rezerva încă unul.

- A doua validare va arăta că nu aveți debite către Sectorul 4. Informațiile vor fi accesibile în timp real, datorită corelării bazei de date a aplicației, cu cea a Direcției de Impozite și Taxe Locale Sector 4.

- După cele două validări, veți trece la etapa următoare, unde va fi necesar să completați datele personale, cele ale mașinii, marca mașinii, data de expirare a ITP-ului (aceasta trebuie să fie valabilă), numărul de telefon și email-ul.

- Următorul pas: încărcarea documentelor scanate (carte de identitate, certificat de înmatriculare al mașinii și asigurarea RCA valabilă) și bifarea etapei ”Nu sunt robot”.

- Ulterior, va apărea pe ecran, ca validare, numărul cererii și anunțul că veți primi un e-mail de confirmare a înregistrării.

- După primirea e-mail-ului de validare, se va putea face plata, fie în sistem SelfPay, fie online, pe site-ul www.mobilitateurbana4.ro.

- Reprezentanții primăriei vor printa ulterior contractul, care se va genera automat, după validarea plății și vi-l vor trimite acasă, prin curier, împreună cu un card de parcare de reședință pe care trebuie să-l afișați în parbriz, pentru a certifica faptul că aveți autorizație să ocupați locul respective, în cazul unor reclamații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel