Locul unde turiștii pot cumpăra orice cu BITCOIN
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
O insulă din Caraibe devine prima comunitate în care totul se va cumpăra cu Bitcoin.

Este vorba despre insula Bequia, cu o suprafață de doar 18 kilometri pătrați. Mica insulă va deveni prima comunitate din lume unde totul poate fi plăti cu Bitcoin, informează Euronews.

One Bequia, un complex rezidențial în care sunt construite 39 de vile de lux, va accepta, în premieră pentru Caraibe, Bitcoin ca plată pentru proprietăți. De asemenea, moneda virtuală este acceptată ca plată pentru produsele esențiale din magazine, dar și la restaurante, cafenele și cinematografe.

De ce s-a luat această decizie

Dezvoltatorii imobiliari susțin că au acceptat plata în Bitcoin mai mult din necesitate decât pentru a atrage cumpărători.

„Nu este un truc. Este răspunsul la provocările reale cu care se confruntă comunitățile insulare, tăiate tot mai mult de la facilitățile bancare obișnuite. Locuitorilor țărilor insulare mici le este din ce în ce mai greu să trimită și să primească bani la nivel internațional, din cauza acțiunilor luate de marile bănci internaționale pentru a reduce riscurile”, a declarat Storm Gonsalves, proprietarul complexului rezidențial One Bequia.

Potrivit acestuia, marile instituții financiare elimină serviciile bancare intermediate de băncile comunitare mai mici din insule, iar acest lucru reprezintă o problemă. Totuși, deși li se oferă posibilitatea achitării cu Bitcoin, oamenii par încă destul de reticenți, a mai susținut proprietarul complexului rezidențial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel