Locul lui Adrian Mutu nu e la Rapid
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Se încheie Superliga, iar pentru Rapid urmează o perioadă tumultuoasă, cu siguranţă. Transferuri, mutări, totul pentru obiectivul din sezonul următor: locurile 1-3. Dar întrebarea pusă cel mai des este: rămâne Adrian Mutu pe bancă? 

Locul lui Adrian Mutu nu e la Rapid. Victor Angelescu, co-finanţatorul echipei, a dat asigurări că Adrian Mutu nu va fi dat afară, a spus că nici nu se pune problema ca tehnicianul să meargă la naţionala Nigeriei, a spus că se vor face transferuri şi că obiectivul pentru sezonul viitor este clasarea în primele trei echipe. 

Şi toate astea au venit după un playoff în care Adrian Mutu a fost mai mult înjurat decât aplaudat. Înfrângerea cu 7-2 în faţa celor de la Farul Constanţa, urmată de înfrângerea de pe teren propriu în faţa Universităţii Craiova, scor 2-3, pare să fi pus capac, iar pe Mutu nu îl mai scoate nimic din gura fanilor. Pe reţelele de socializare, fanii îl critică pentru lipsa de reacţie, îi cer demisia, cer conducerii să îl aducă înapoi pe Mihai Iosif sau poate pe Marius Şumudică. 

Locul lui Adrian Mutu nu e la Rapid. Lipsa de reacţie a lui Adrian Mutu este confundată, pare-mi-se, cu lipsa de pricepere. Doar pentru că Adrian Mutu nu iese în conferinţe de presă să dea vina pe jucători, pe astre, pe arbitri, pe bătaia vântului, pe orice, să facă scandal, să facă valuri, să "provoace un şoc la echipă", e confundat cu un antrenor fricos, un antrenor care nu înţelege jocul şi, mai ales, un antrenor care nu înţelege spiritul Rapidului. 

Doar că Adrian Mutu a văzut şi altceva în cariera lui. A jucat la echipe conduse de manageri profesionişti, care ies în presă la conferinţe şi doar atât, de manageri care ştiu că să acuzi public nu aduce nimic bun. A fost antrenat de manageri care ştiau să ţină totul în "bucătăria internă". Şi astea l-au transformat şi pe el într-un astfel de manager. Nu îşi dă pantalonii jos la conferinţe, nu aruncă replici acide la adresa altor antrenori, nu dă afară, verbal, jucători după fiecare meci prost. Înţelege că în viaţa unei echipe sunt momente bune şi momente mai puţin bune. 

Locul lui Adrian Mutu nu e la Rapid. Deja de un an şi jumătate în funcţie, Adrian Mutu pare să fi depăşit perioada de "viaţă" a unui antrenor din Superligă. Este, totuşi, campionatul în care echipa de pe locul al doilea a schimbat de trei ori antrenorul în acelaşi sezon. E campionatul în care se rulează aceiaşi 20-25 de antrenori de mai bine de 10 ani. Şi este, mai ales, campionatul în care mereu antrenorul este vinovat. 

Dar realitatea e alta. Rapid Bucureşti, cu Mutu antrenor, în doar al doilea an de prezenţă în Superligă, a intrat în top 5 echipe din România. Da, înfrângerea cu Farul a fost usturătoare. Şi poate nedreaptă! Aşa se întâmplă când adversarilor le intră tot şi ţie nimic. În fond, s-a întâmplat şi la case mai mari (vezi Bayern - Barcelona 8-2 sau Brazilia - Germania 1-7). Dar au fost şi momente bune. A fost o calificare în playoff. Au fost şanse reale la titlu până la un moment dat. Repet, vorbim de o echipă aflată la al doilea sezon în Superligă, fără transferuri făcute pe bani mulţi, cu jucători care nu se mai află la prima tinereţe. 

Locul lui Adrian Mutu nu e la Rapid. Şi, după câte spun unii suporteri, nici locul lui Cristi Săpunaru, căpitanul echipei, nu mai e la Rapid. Pentru că a făcut gafe. Problema este că dacă mâine Adrian Mutu ar pleca, există şanse mari ca peste câteva luni să apară cei care vor spune "era mai bine cu Mutu". Pentru că profesionalismul e greu de găsit! 

Locul lui Adrian Mutu nu e la Rapid. Pentru că la înfrângeri iese mereu în faţă, iar la victorii stă mereu în plan secund. Şi pentru că nici nu înjură alte echipe! 

Şi da, locul lui Adrian Mutu nu e la Rapid. Şi, poate, nici în campionatul României. Un gentleman nu ar trebui să stea în mocirlă! 

*acest articol reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel