Locuitorilor din Tokyo li se recomandă să poarte pulover pe gât pentru a face economie la încălzire
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 19 noi 2022, 17:59
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Guvernatorul din Tokyo le recomandă locuitorilor orașului să poarte pulover pe gât pentru a face economie la încălzire.  

Pentru a se feri de frig, economisind în acelaşi timp bani pe fondul creşterii preţurilor la energie, guvernatorul capitalei Tokyo, Yuriko Koike, le-a recomandat cetăţenilor japonezi să poarte pulover pe gât, relatează AFP.

Yuriko Koike, purtând ea însăşi o helancă pe sub haină, i-a încurajat pe locuitorii capitalei japoneze să recurgă la haine groase pe timpul iernii, reducând în acelaşi timp facturile la electricitate.

"Încălzirea zonei gâtului are un efect termic. Eu însămi port un pulover pe gât şi purtarea unei eşarfe vă ţine, de asemenea, de cald. Acest lucru vă va permite să economisiţi energie electrică", le-a declarat Koike vineri jurnaliştilor.

"Este una dintre modalităţile de a trece împreună peste perioada dificilă din punct de vedere energetic a iernii", a spus ea, adăugând că preşedintele francez Emmanuel Macron este un fan al acestui tip de pulover.

La fel ca multe alte ţări, Japonia - care îşi propune să obţină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 - se confruntă cu o reducere a aprovizionării cu energie de la începutul războiului din Ucraina.

În august, premierul japonez Fumio Kishida a cerut relansarea industriei nucleare a ţării pentru a compensa creşterea preţurilor la energia importată.

Însă o astfel de măsură ar fi probabil dificil de implementat, având în vedere dezastrul nuclear de la Fukushima din 2011, care a condus la închiderea multor reactoare din motive de siguranţă.

Unsprezece ani mai târziu, 10 dintre cele 33 de reactoare nucleare ale Japoniei sunt din nou în funcţiune. Ele nu sunt operaţionale pe tot parcursul anului, iar ţara rămâne puternic dependentă de importurile de combustibili fosili, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -    Sprijinirea populației pentru plata facturilor, agreată de Comisia Europeană. Ce spun despre voucherele sociale

Ucrainenii, îndemnați să-și părăsească țara din cauza penelor de curent: "Ar ajuta foarte mult sistemul”

Șeful celei mai mari companii private de energie din Ucraina spune că cei care au posibilitatea ar trebui să părăsească țara pentru a reduce presiunea pe rețeaua energetică a națiunii invadate de Rusia, conform BBC.

„Dacă pot găsi o altă locație unde pot locui pentru trei sau patru luni, ar ajuta foarte mult sistemul”, a zis CEO-ul companiei DTEK, Maxim Timchenko. Declarațiile vin în contextul în care atacurile rușilor au scos din funcțiune aproape jumătate din sistemul energetic al ucrainenilor. Astfel, milioane de oameni nu au energie electrică în timp ce temperaturile încep să scadă în vreme ce ne apropiem de iarnă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?