Locuitorii unui cartier din Cordoba strâng semnături împotriva stabilirii aşezărilor de români
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Orasul-Cordoba--invadat-de-cersetori-romani
Orasul-Cordoba--invadat-de-cersetori-romani

Circa 400 de semnături au strâns locuitorii cartierului Fatima din oraşul spaniol Cordoba pentru a cere primăriei măsuri semnificative pentru a evita stabilirea aşezărilor de români în zonă, a anunţat preşedintele asociaţiei Amanecer, Francisco Bellido.

Potrivit El Dia de Cordoba, Bellido a recunoscut că este grea rezolvarea unei probleme care există de ani de zile în oraş şi a cerut mai multă rigoare din partea poliţiei, precum şi comportament civic din partea grupurilor de imigranţi.

Micile aşezări din cartierul Fatima constituie o problemă pe care localnicii au semnalat-o de mai multe ori în ultimii ani, arată publicaţia menţionată. Astfel, românii se stabilesc în furgonete vreme de săptămâni întregi, în anumite zone din cartier, iar localnicii se plâng că aceştia răscolesc gunoiul în coşuri, îl lasă pe jos, beau şi mănâncă în parc, apoi lasă resturile pe jos - ceea ce face ca în zonă condiţiile de igienă să fie serios afectate.

Decizia de a strânge semnături împotriva stabilirii aşezărilor de români nu denotă sentimente xenofobe, ci semnalează probleme punctuale de igienă, a explicat Francisco Bellido.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel