Locotenentul protestatar Alexandru Gheorghe vrea la Primăria Sibiu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
locotenentul-protestatar-sunt-urmarit
locotenentul-protestatar-sunt-urmarit

Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a participat, în ianuarie la protestele din Piața Universității, purtând uniformă militară, și-a anunțat intenția de a-și depune săptămâna viitoare candidatura pentru Primăria municipiului Sibiu, informează Adevărul.

Alexandru Gheorghe, care a fost trecut în rezervă, după ce a participat, la începutul acestui an, la manifestațiile din București îmbrăcat în uniformă militară, a anunțat că se va înscrie ca independent pe lista Partidului Naţional Democrat Creştin, precizând că nu se va înscrie în niciun partid.

„Este vorba de proiectul cunoscut ca «Lista Naţională», demarat de un grup de intelectuali patrioţi, din care fac parte", a explicat Alexandru Gheorghe.

Susținând că actuala stare a României este o consecință a faptului că elita militară lipsește din viața social-politică, fostul locotenent a declarat că a luat hotărârea de a candida deoarece „aceasta este singura modalitate de a schimba ceva în ţara asta".

„Cel mai mult a contat credinţa mea că în România, dacă s-a ajuns la starea de dezastru cunoscută de toată lumea, una din cauze este absenţa structurilor militare, a elitei militare din viaţa social-politică. Prin definiţie, ofiţerii sunt dedicaţi trup şi suflet ideii naţionale, Patriei. (...) Noi, militarii, trăim clipă de clipă acest sentiment, spre deosebire de politicienii de carieră care descoperă importanţa ideii naţionale numai în campania electorală!", a mai spus Alexandru Gheorghe.

Acesta a declarat că-și va anunța oficial candidatura săptămâna viitoare pentru Primăria Sibiu, urmând, ca pe timpul campaniei electorale să dezvăluie și proiectele avute în vedere pentru municipiul al cărui edil vrea să devină.

Despre contracandidaţii săi la Primăria Sibiu fostul militar spune că nu îi cunoaşte personal, însă promite să îi respecte şi să îşi bazeze campania pe decenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel