LOCKDOWN prelungit cu încă 2 săptămâni într-un mare oraș, din cauza variantei DELTA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Într-un mare oraș lockdownul va fi prelungit cu 2 săptămâni, din cauza îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului.

Lockdownul care a intrat în vigoare la sfârşitul lui iunie în Sydney va fi prelungit cu cel puţin două săptămâni pentru cele cinci milioane de rezidenţi ai celui mai mare oraş din Australia, care se confruntă cu riscul unei reveniri a epidemiei de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile locale, potrivit AFP.

Focarul epidemic cauzat de varianta Delta se extinde în continuare în capitala statului New South Wales, în ciuda măsurilor de lockdown impuse pe 26 iunie, cu 97 de cazuri noi recenzate în decursul ultimelor 24 de ore, relatează Agerpres.

După o primă prelungire de o săptămână, lockdownul din Sydney era prevăzut până pe 16 iulie, dar va rămâne în vigoare cel puţin până pe 30 iulie.

Doar 10% din populație, imunizată împotriva COVID-19



Australia a fost apreciată în trecut pentru bunele sale rezultate iniţiale în gestionarea pandemiei datorate în principal închiderii stricte a frontierelor imensei insule-continent.

Campania de vaccinare este însă extrem de lentă şi doar 10% din populaţie a fost imunizată în contextul în care numeroase ţări dezvoltate au început deja să se gândească la lumea postpandemie.

O spunem cu regret, dar va trebui să prelungim perioada de lockdown cu cel puţin două săptămâni., a anunţat miercuri prim-ministrul New South Wales, Gladys Berejiklian.

"Strategia zero-cazuri"



Spre deosebire de numeroase ţări care au încercat să controleze circulaţia virusului, Australia a optat pentru o strategie zero-cazuri.

Rezidenţii oraşului Sydney pot ieşi din locuinţe doar pentru a-şi cumpăra bunuri esenţiale, a beneficia de îngrijiri medicale, a face exerciţii fizice sau a merge la locul de muncă dacă este nevoie, însă şcolile sunt închise, iar locuitorii sunt încurajaţi să rămână la domiciliu.

"Transmisibilitatea este cel puţin dublă în raport cu variantele precedente, va trebui să ne pregătim pentru un număr potenţial ridicat de cazuri în zilele care vor urma", avertizaseră cu câteva săptămâni în urmă autoritățile din Australia.

De la debutul pandemiei, Australia, ţară cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 31.000 de cazuri şi 912 decese asociate COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel