Liviu Pop, reclamat de ANI la Parchet: O chestiune strict politică
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, consideră demersul ANI de a-l reclama la Parchet "o chestiune strict politică", apreciind ca "pură coincidență" depunerea sesizării chiar în prima zi de campanie electorală pentru alegerile parlamentare.

"E o chestiune, din punctul meu de vedere, strict politică, decizia apărând exact în prima zi de campanie electorală, în condiţiile în care eu sunt candidat la Senat în Maramureş din partea USL", a declarat, vineri, fostul ministru al Educației, Liviu Pop, la RFI.

Acesta a precizat că a avut o singură discuție cu inspectorii ANI, în iunie, când a fost la dânşii, când şi-a înaintat în scris punctul de vedere, însă de atunci nu mai ştie absolut nimic, "nici cum arată decizia, nici ce prevede această decizie".

Liviu Pop a adăugat că, în momentul în care va primi decizia şi va vedea conţinutul acesteia, va avea o discuţie cu premierul, iar în funcţie de această discuţie, va comunica public punctul său de vedere.

"Aştept decizia, în 15 zile, la instanţă şi instanţa o să decidă acest lucru. Mi se pare cât se poate de normal, nu vreau să comentez decizia ANI, decât o pură coincidenţă, că este în prima zi de campanie electorală", a apreciat Liviu Pop.

Ministrul a fost reclamat la Parchetul instanței supreme de către ANI, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei, ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

Potrivit sesizării ANI, Liviu Pop, ar fi încălcat regimul juridic privind conflictul de interese și ar exista indicii de comitere a infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel