Liviu Jicman (ICR): Nu trebuie doar să sprijinim Republica Moldova, ci și să le explicăm partenerilor că avem o unitate de limbă de pe cele două maluri ale Prutului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, a vorbit despre promovarea unității naționale românești la nivel de limbă de pe cele două maluri ale Prutului la nivel european.

Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre promovarea la nivelul Uniunii Europene a unității naționale românești la nivel de limbă de pe cele două maluri ale Prutului.

„Pentru europeanul de rând, pentru cetățeanul din Germania, Belgia sau din altă țară nu este neapărat cunoscută identitatea de limbă dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului. Noi promovăm acest lucru prin proiectele culturale, prin dialogurile pe care le purtăm la nivel european cu partenerii noștri, dar și la celelalte institute culturale europene.

Vrem ca acest lucru să fie înțeles! Pe de o parte pentru că sprijinim și că avem o cultură comună, iar pe de altă parte pentru că e un lucru firesc. Pentru unii poate părea firesc să susțină un proiect bilingv în română și rusă la Chișinău. Am avut astfel de cazuri. E o misiune pe care noi, ca parte a Uniunii Europene, trebuie să o facem. Nu trebuie doar să sprijinim Republica Moldova, ci și să explicăm partenerilor europeni această realitate“, a spus Liviu Jicman la Interviurile DC News.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Românii și moldovenii, frați de limbă și de scenă. Liviu Jicman, ICR: E misiunea noastră să promovăm împreună creatorii și produsele culturale de pe ambele maluri ale Prutului

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel