Liviu Dragnea, primit de Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a intalnit miercuri in Israel cu Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului si al intregii Palestine.

Chiar la intrarea in biroul Patriarhului, Sfintia-Sa i-a aratat presedintelui social democrat o dovada in plus a respectului sau pentru poporul roman : o icoana cu Sfantul Constantin Brancoveanu si fiii sai, pe care a primit-o de la Patriarhul Daniel in anul 2014, cand s-a aflat in Romania.

"Aceasta icoana cu Sfintii Brancoveni pe care o port in suflet dar am dorit sa o vad si in fiecare zi, cand ajung la biroul patriarhal, este pentru mine o punte autentica intre popoarele noastre, intre cei care suntem crestini si care gandim in acelasi fel rolul covarsitor al religiei, acela de a uni, nu de a dezbina. Din pacate sunt si oameni care, in numele religiei, lupta cu arme care lasa victime omenesti", a afirmat Patriarhul Theophilos al III-lea.

[citeste si]

La randul sau, presedintele PSD i-a transmis Excelentei-Sale ca romanii sunt un popor care iubeste pacea, relatiile bune intre oamenii de diferite culturi, credinte, obiceiuri.
"Mesajul nostru a fost intotdeauna si va ramane unul pacifist, romanii urasc razboiul, luptele, adversitatile. Avem multi prieteni evrei, dar si greci – tara de origine a Patriarhului Theophilos al III-lea-, si alte nationalitati. Pentru noi, buna convietuire si vecinatate nu sunt vorbe in vant, nu sunt doar fraze in discursuri, ci un mod de a ne comporta si simti in fiecare zi", l-a asigurat presedintele PSD pe Patriarhul Ierusalimului si al intregii Palestine.

De asemenea, Liviu Dragnea a transmis Sfintiei-Sale si un mesaj de prietenie si cele mai bune ganduri, din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel.
Patriarhul Israelului si a intregii Palestine i-a daruit presedintelui PSD o icoana sfintita cu Maica Domnului si Pruncul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel