Liviu Dragnea, eliberat. Ce va face după ieșirea din închisoare și ce planuri de viitor are
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Liviu Dragnea, eliberat. Ce va face după ieșirea din închisoare / Foto: Captură video Realitatea Plus
Liviu Dragnea, eliberat. Ce va face după ieșirea din închisoare / Foto: Captură video Realitatea Plus
Liviu Dragnea a  spus ce va face după eliberarea sa din închisoare.

Liviu Dragnea a fost întrebat ce va face în perioada următoare și ce planuri de viitor are după eliberarea din închisoarea. Acesta a precizat că va munci la firma fiului său și că deocamdată nu știe dacă se va reîntoarce în politică.

”În primul rând, vreau să îmi caut de sănătate. A fost profund afectată cât timp am stat aici. Sănătatea mea a fost afectată serios și sper să găsesc soluții pentru a-mi reveni. O să mă duc să lucrez la firma fiului meu. În ceea ce privește reintrarea sau nu în politică- și cu asta închei, o să tot vorbesc de aici înainte, dar asta spun, în politică voi intra dacă voi găsi răspunsul la două întrebări: Dacă mai am cu cine și dacă mai am pentru cine.", a spus Liviu Dragnea atunci când a fost eliberat.

Dragnea: Mă consider deținut politic

Fostul șef al PSD a declarat că a trecut prin doi ani de chin și suferință. El a mai spus că a fost deținut politic .

„A fost o perioadă de doi ani de două luni de chin și suferință. Asta a fost aici, abuzuri și umilință și cea mai mare parte a populației a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici. Când am plecat eu, România era o țară prosperă, cu venituri decente, azi e o dictatură feroce. E afectată libertatea de exprimare. E amanetat viitorul României. Mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut să-mi recunosc vinovăția pentru că se dorea să fie acest dosar politic. Am refuzat. Judecătorii de la Giurgiu au avut curaj și au rezistat la presiuni”, a mai declarat Liviu Dragnea la ieșirea din penitenciar.

Tribunalul Giurgiu a admis cererea de liberare condiționată, iar Liviu Dragnea a ieșit astăzi din penitenciar. Reamintim că în aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, dar solicitarea i-a fost respinsă. Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai. În paralel, avocații fostului lider PSD au solicitat și au obținut strămutarea procesului la Tribunalul Giurgiu. Dosarul a fost repartizat judecătoarei Ana Lazăr, însă aceasta a făcut cerere de abţinere, fiind înlocuită cu un alt magistrat. Liviu Dragnea se afla în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel