Liviu Dragnea către Tzipi Livni: Nu ne dezicem de cei care ne-au fost mereu aproape
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
LiderulPSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit, miercuri, în Ierusalim, cu Tzipi Livni, liderul Partidului Hatnuah, prima femeie-vicepremier şi fost ministru de externe al Israelului.

In cadrul intrevederii, presedintele PSD a asigurat-o pe doamna ca Romania isi va mentine pozitia echilibrata in privinta tensiunilor aparute intre Israel si Uniunea Europeana, privind etichetarea produselor israeliene.

"Suntem pentru o politica a negocierilor, a gasirii punctelor convergente intre politicieni, nu pentru adancirea conflictelor sau racirea unor relatii care, ulterior, vor fi resimtite de catre cetateni. Pentru ca ceea ce decid politicienii la cel mai inalt nivel se rasfrange asupra vietii oamenilor si ei nu au nicio vina ca cei investiti cu incredere nu gasesc solutii. Romanii sunt prieteni cu evreii, statul roman este in relatii de prietenie cu statul israelian, noi nu ne dezicem de cei care ne-au fost mereu aproape", a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul Partidului Hatnuah a exprimat, de asemenea, aprecierea pentru buna colaborare dintre Romania si Israel, atat in plan politic, economic, strategic, diplomatic, domenii carora li s-ar putea adauga si alte zone de interes.

[citeste si]

"Si in plan parlamentar, Romania este unul dintre cele mai bune exemple europene, daca nu cel mai bun, in privinta modului in care politicienii pot merge in directia buna. Concret, domnule Presedinte Dragnea, vreau sa va transmit ca apreciem foarte mult initiativa dumneavoastra legislativa privind demnitatea umana si toleranta fata de diferentele de grup. O vom da de exemplu peste tot pe unde vom merge, acesta este un mod responsabil de a trata problemele actuale ale omenirii, va multumesc si va felicit", a subliniat Tzipi Livni.

Presedintele PSD a asigurat-o pe doamna Tzipi Livni ca legea la care face referire, si al carei initiator este, a fost adoptata de Senatul Romaniei si la inceputul lunii februarie, cand va debuta sesiunea parlamentara, va fi cu siguranta aprobata si in Camera Deputatilor.

Tzipi Livni este un politician marcant al statului Israel. A avut portofoliu la 8 ministere diferite in guvernele israeliene si a stabilit astfel recordul pentru cele mai multe functii guvernamentale detinute vreodata de o femeie in Israel. A fost prima femeie vice-premier, ministru al justitiei, al agriculturii, al locuintei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel