Data actualizării:
Data publicării:

Listele PSD București la parlamentare. Surprize pe locurile eligibile

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp

Partidul Social Democrat (PSD) și-a definitivat listele pentru alegerile parlamentare din 2024, iar nume importante din sfera politică și medicală deschid candidaturile pentru Capitală.

Surse au dezvăluit pentru News.ro că Mihai Ghigiu, șeful cancelariei premierului Marcel Ciolacu, va ocupa primul loc pe lista PSD București pentru Camera Deputaților, în timp ce la Senat, cap de listă este medicul Adrian Streinu-Cercel, o figură de încredere din cercul Gabrielei Firea.

Lista de candidați ai PSD pentru București la Camera Deputaților este dominată de figuri cunoscute, care joacă un rol important în politica social-democrată. Mihai Ghigiu, un apropiat al premierului Marcel Ciolacu, va deschide lista, ceea ce arată încrederea acordată acestuia de către liderii partidului. Ghigiu este o figură centrală în echipa premierului și are o influență semnificativă în stabilirea direcțiilor strategice ale Guvernului.

Printre ceilalți candidați pe lista PSD pentru Camera Deputaților se numără și vicepremierul Marian Neacșu, care ocupă poziția a treia, și fostul europarlamentar Carmen Avram, care a reușit să prindă un loc eligibil. Carmen Avram este cunoscută pentru activitatea sa la nivel european, dar și pentru implicarea sa în politica internă, unde a susținut proiecte importante pentru partid.

Rodica Nassar, Petre Florin Manole, Diana Tușa și Andrei Dolineaschi completează lista de candidați la Camera Deputaților, fiecare dintre ei având un istoric politic solid în structurile locale și centrale ale PSD. Alături de aceștia, Mirela Furtună și Ioan Mihalcea contribuie la echipa care speră să obțină un număr semnificativ de mandate în decembrie.

Lista PSD București pentru Senat

Pentru Senat, PSD mizează pe un nume de prestigiu din domeniul medical: profesorul Adrian Streinu-Cercel. Cunoscut publicului larg pentru expertiza sa în sănătate publică și rolul activ pe care l-a avut în perioada pandemiei de COVID-19, Streinu-Cercel este o figură de încredere și unul dintre apropiații Gabrielei Firea.

Pe locul al doilea se află Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției și un veteran în structurile legislative ale României. Cazanciuc este recunoscut pentru activitatea sa parlamentară și pentru implicarea în proiectele de reformă a justiției.

Alți candidați la Senat din partea PSD București includ pe Gabriel Mutu și Daniel Zamfir, ambii fiind nume cu greutate în partid și având o lungă experiență în politică.

Pentru alegerile parlamentare din decembrie, PSD își propune să obțină cel puțin 9 mandate de deputat și 3 de senator pentru București. Cu o echipă de candidați bine structurați, partidul urmărește să își consolideze poziția în Capitală, un bastion politic esențial pentru viitorul social-democraților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel