Lista localităţilor în care se construiesc creşe noi cu bani de la Ministerul Dezvoltării
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ministrul dezvoltării, Cseke Attila: Demarăm procedura de achiziţie pentru primele 43 de creşe noi.

Programul naţional de construcţie de creşe noi al Guvernului este cu un pas mai aproape de demararea lucrărilor de construcţie. Ministerul Dezvoltării a aprobat primele 43 de creşe, în cazul cărora poate fi iniţiată procedura de achiziţie publică, a atras atenţia ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ordinul de ministru semnat astăzi aprobă investiţiile, astfel că poate fi demarată procedura de achiziţie publică pentru identificarea constructorilor şi, în primăvară, când vremea va permite, pot începe primele construcţii, a arătat ministrul.

Cseke Attila a precizat: termenul pentru depunerea cererilor şi a documentaţiei justificative a fost prelungit cu 30 de zile, pentru a permite construcţia unor creşe noi, moderne, şi în municipiile unde administraţia publică locală nu a depus cerere în acest sens sau nu a completat documentaţia necesară.

Ministerul Dezvoltării construieşte creşe noi, moderne şi prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie şi spălătorie proprie, o sală pentru festivităţi, un cabinet medical, spaţii administrative şi spaţiu de joacă amplu, în aer liber.

Lista localităţilor care primesc bani


Primele 43 de creşe noi vor fi construite în următoarele localităţi: Aiud, Alba-Iulia, Alexandria, Beiuş, Bistriţa, Brăila, Botoşani (două creşe), Calafat, Caracal, Caransebeş, Călăraşi (două creşe), Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Dorohoi, Drobeta-Turnu Severin (două creşe), Fălticeni, Gherla, Huşi, Lugoj, Marghita, Mediaş, Moreni, Motru, Olteniţa, Oradea, Petroşani, Piteşti (două creşe), Ploieşti, Reşiţa, Salonta, Săcele, Slatina, Sighetu Marmaţiei, Suceava, Tecuci, Târgu-Secuiesc, Târnăveni, Turda şi sectorul 2 din Capitală. Finanţarea construcţiei creşelor este asigurată, în proporţie de 100%, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, anunţă Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației printr-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel