Lista celor mai NOCIVE produse de post. Unele au chiar și ingrediente “de dulce”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lista celor mai NOCIVE produse de post. Unele au chiar și ingrediente “de dulce” / Foto: Pixabay
Lista celor mai NOCIVE produse de post. Unele au chiar și ingrediente “de dulce” / Foto: Pixabay
Află în articol care sunt cele mai nocive produse de post.

Produsele de post nu sunt tocmai cele mai sănătoase. Deși am putea crede că au mai puține grăsimi și că sunt mai benefice pentru organism, nu e tocmai așa. Crenvurştii vegetali, pateurile şi salamul de soia conțin diverse chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime: carne, lapte şi ouă, scrie Realitatea.net.

Aceste produse conțin numeroase “E-uri” sau alte sintetice menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită. Dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu. Pe locul doi se află laptele de soia.

Produse care sunt de post doar pe etichetă

În plus, anumite produse sunt de post doar cu numele, pentru că pe etichetă se regăsesc ingrediente “de dulce”. De exemplu, există unele tipuri de caşcaval din soia care conţin cazeină (proteină din lapte care contribuie la coagularea acestuia). Dacă vă doriți să fiți siguri că produsul cumpărat chiar este de post trebuie să verificați atent eticheta. Ingrediente precum cazeina, derivat de ou, zer, praf de zer nu au ce să caute într-un produs de post. Priviți cu suspiciune și produsele care conțin prea multe “E-uri”, multe dintre acestea sunt foarte dăunătoare.

HALVA: Ce se întâmplă în corpul tău când o mănânci. Pericolele la care te expui

Halvaua este consumată de români mai ales în perioadele de post. În comerţ, găsim de obicei două sortimente de halva: simplă sau cu adaos de migdale, de arahide, de fistic sau de cacao. Nutriţioniştii spun că halvaua poate fi bună sau rea pentru sănătate, totul depinde de cantitatea în care este consumată, dar și de provenienţa acesteia.

„Este bine de ştiut că halvaua este un produs importat din Orient, mai exact din Istanbul. Este obţinută, în principal, din seminţe - din miezul-prăjit de floarea soarelui - zahăr, glucoză şi vanilină. Se recomandă a se consuma maxim 25-30 grame pe zi, deoarece dezavantajele sunt destule: 100 de grame de halva conţine 12-14 grame proteine; 42-47 grame glucide şi 35-39 grame lipide. Şi, cel mai grav, aproape 600 de kilocalorii la suta de grame.

Aceste calorii pot fi arse alergând minim 8 kilometri într-o zi. Asta pentru a înţelege mai bine pericolele la care ne expunem. De altfel, halvaua poate căpăta valoare terapeutică prin adăugarea de seminţe de susan, de exemplu. Acest produs devine un element tonic pentru sezonul rece, deoarece seminţele de susan conţin substanţe active (fibre, proteine), minerale (zinc fier, fosfor, calciu, potasiu) acizi graşi nesaturaţi (acid oleic), lecitină, acizi polinesaturaţi (omega 6)”, afirmă medicul nutriţionist Dan Merişca. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel