Lista celebrităților care au avut dosare la FBI. Prințesa Diana a avut două
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lista celebrităților care au avut dosare la FBI. Prințesa Diana a avut două / Foto: Captură video Youtube WatchMojoUk
Lista celebrităților care au avut dosare la FBI. Prințesa Diana a avut două / Foto: Captură video Youtube WatchMojoUk
Află în articol cine sunt celebritățile care au avut de-a lungul timpului dosare la FBI.

Micky Dolenz, singurul membru supraviețuitor din The Monkees, o trupă de pop-rock de succes în anii '60, a anunțat că dă în judecată FBI pentru a putea vedea toate înregistrările pe care agenția le-ar putea avea despre el și colegii săi de trupă. Totul vine după ce Monkees au fost anchetați de FBI pentru presupuse activități împotriva războiului din Vietnam, în 1967, legate de un concert în care au afișat imagini și mesaje în semn de protest față de acest conflict, scrie CNN.

Mike Dolenz și colegii săi de trupă, Mike Nesmith, Davy Jones și Peter Tork, ar fi fost investigați și în legătură cu o altă chestiune, neprecizată. O parte din dosarul FBI referitor la The Monkees a fost desecretizat în urmă cu 10 ani. Totuși, Dolenz, acum în vârstă de 77 de ani, vrea să vadă dosarul complet și să afle despre ce a fost vorba.

Alte vedete care au avut dosare FBI

Printre alte vedete care au avut dosare FBI legate de activități politice se numără și cântărețul John Denver.  Acesta a ajuns în vizorul FBI după apariția sa la un miting anti-război în 1971, dar și pentru consumul de droguri.

Totodată, agenții FBI au monitorizat-o și pe o celebră activistă, Helen Keller. Deși era surdă și oarbă, aceasta era socialistă, ceea ce era considerat periculos la începutul secolului XX.

Și Jackie Robinson s-a aflat în vizorul FBI. Dosarul sportivului conținea informații despre activitatea sa în domeniul drepturilor civile și suspiciuni că ar fi avut legături cu o organizație comunistă. John Lennon, liderul trupei The Beatles, dar și soția sa, Yoko Ono, au fost vizați de un dosar FBI deoarece Lennon era binecunoscut pentru poziția sa anti-război.

Prințesa Diana a avut două dosare la FBI

Celebra Marilyn Monroe a avut un dosar din cauza unuia dintre soții ei. FBI-ul îl suspecta pe dramaturgul și scenaristul Arthur Miller că ar fi fost comunist. Marilyn Monroe a fost căsătorit cu el între 1956 și 1961. Până și Steve Jobs, fondatorul Apple, a avut un dosar FBI. El a fost verificat atunci când a fost luat în considerare pentru o posibilă numire în Consiliul pentru comerț internațional al președintelui SUA, în 1991.

Și prințesa Diana a avut două dosare clasate la FBI. Unul dintre ele a fost referitor la amenințări la adresa ei și a prințului Charles pe vremea când erau căsătoriți, iar celălalt a fost legat de probleme de securitate legate de călătoria ei din 1989 în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel