Lionel Messi, decisiv pentru succesul lui Guardiola în Liga Campionilor: Acestea sunt faptele
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Antrenorul spaniol al lui Manchester City, Pep Guardiola, recunoaşte că Lionel Messi a fost esenţial pentru cucerirea trofeului Ligii Campionilor în cariera sa de manager. 

"Așa este...acestea sunt fapte! Dar lucrul important este mereu să încerci. Am ajuns în semifinale cu City, apoi finală și tot încerc. Dacă nu merge, nu merge. Am spus-o înainte, o singură echipă câștigă competiția. Dar e important ce faci ca să încerci să o câștigi. Asta e lucrul cel mai important. Faptul că te califici primul din grupă contează pentru mine, deși lumea vrea să vadă doar rezultatul final al competiției. Dacă nu câștigi Liga, nu înseamnă că e un eșec.”, a declarat Guardiola într-un podcast al lui Rio Ferdinand, fost fundaş la Manchester United. 

Pep Guardiola a câştigat două ediţii de Liga Campionilor, iar Lionel Messi a fost providenţial în ambele finale, disputate contra celor de la Manchester United, în 2009 şi 2011. 

Alături de Barcelona, Pep Guardiola a cucerit nu mai puțin de 14 trofee, printre care 3 campionate (2009, 2010 și 2011) și două Ligi ale Campionilor (2009 și 2011). Colaborarea prosperă dintre Guardiola și clubul blaugrana s-a încheiat în 2012, iar de atunci Pep nu a mai triumfat niciodată în Champions League, scrie GSP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel