Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Linguine cu surprize. Rețeta pilotului Cezar Osiceanu

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pilotul Cezar Osiceanu vă invită la linguine cu surprize
Pilotul Cezar Osiceanu vă invită la linguine cu surprize

Pilotul Cezar Osiceanu vă invită la linguine cu surprize.

În rândurile de mai jos găsiți o rețetă de linguine cu surprize a la Cezar de Cezar Osiceanu.

Pastele Linguine, o rudă apropiată a Fettuccinelor, sunt fâșii lungi și plate de paste, dar mai subțiri și mai înguste. Pastele Linguine, care înseamnă „limbi mici" în italiană, provin din regiunea Liguria a Italiei. În această zonă, aerul are parfumul brizei sărate a oceanului și aroma delicioasă a bucătăriei.


”A venit vara cea fierbinte și cu ea tot alaiul de probleme de la gunoiul neridicat al lui Clotilde, la căldurile extreme și furtunile mai dese și mai agresive ca niciodată!  Dar noi trebuie să mâncam ca să trăim, nu-i așa? 


Deci repejor în bucătărie să pregătim ceva gustos, rapid și frumos! 


Avem nevoie de următoarele ingrediente:


 
- 2-3 roșii tăiate rondele


- 2 căței de usturoi proaspăt tăiați feliuțe subțiri 


- 1 ardei bulgăresc nu prea iute tăiat rondele 


- 200 grame de friptură de pui tăiată fâșii subțiri 


- mărar și pătrunjel proaspăt, bașca ceva mirodenii după gust


- 1 pahar de vin roze parfumat 


- 200 grame de suc de pulpă de roșii 


- 200 grame de parmezan tăiat în felii subțiri 


- linguinele italienești 


În timp ce fierb linguinele, punem în tigaie roșiile, usturoiul, friptura de pui, ardeiul bulgăresc să se calească împreuna câteva minute. Turnăm peste ele sucul de roșii și paharul de vin și le lăsăm să fiarbă cinci minute. La final punem piper, boia, busuioc în sosul frumos parfumat și colorat. 


Scoatem linguinele și le lăsăm să se scurgă puțin timp în care punem pe fundul unei farfurii adânci sosul nostru care va reprezenta surpriza pentru înfometații și nerăbdătorii noștri musafiri.

Așezăm cu grație, deasupra sosului, linguinele și, deasupra lor, punem parmezanul cel tăiat feliuțe subțirele.  Băgăm repejor farfuria trei minute la cuptor, cât să se topească ușor parmezanul, și după ce o scoatem cu grijă, presăram mărarul și pătrunjelul tocat. Când fiecare curios va răsuci linguinele îmbrăcate în parmezanul cel abia topit, în furculița lui se va devoala și surpriză de sub ele. Poftă bună!”, vă transmite pilotul Cezar Osiceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel