Liga Asociaţiilor de Propietari - Habitat - Contractarea individuală în sine nu este suficientă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
intretinere
intretinere

Contractarea individuală în sine nu este suficientă, problema o reprezintă facturarea individuală în baza unei contorizări individuale, spune Mihai Mereuţă, preşedintele Liga Habitat.

"Facturarea în sistem pausal în baza actualului sistem de utilităţi în cadru clădirii nu rezolvă limitarea accesului la utilitate a răuplatnicului.

Si în cadru legislaţiei actuale furnizorii pot da în judecată direct răuplatnicii (totul e să dorească), asociaţia având dreptul să cesioneze debitele către furnizorul de servicii.

Dacă se porneşte pe ideea contractării şi contorizării individuale atunci este necesară schimbarea sistemului de distribuţie pe verticală într-un sistem pe orizontală ceea ce implică costuri deosebite pentru proprietari.

În multe oraşe unde au funcţionat contractele individuale s-au desfiinţat asociaţiile de proprietari ceea ce a avut ca rezultat degradarea clădirilor.

Trebuie să facem distincţie între cei care nu vor să plătească şi cei care nu pot să plătească şi pentru aceştia din urmă trebuie să găsim soluţii pentru a nu îşi pierde locuinţele.

În final, as întreba pe oricare dintre iniţiatorii legii: ar locui într-un bloc în care 30% dintre apartamente sunt debranşate de la apa curentă.", susţine Mihai Mereuţă, într-un comunicat de presă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel