Liga 1, redenumită Superliga, şi-a stabilit programul pentru sezonul 2022-2023
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fotografie creată de Torsten Dettlaff, de la Pexels
Fotografie creată de Torsten Dettlaff, de la Pexels
Liga Profesionistă de Fotbal a organizat vineri tragerea la sorţi a programului Ligii 1, redenumită Superliga, pentru sezonul 2022-2023. Vor lua startul 16 echipe, dintre care trei sunt nou promovate: Universitatea Cluj, AFC Hermannstadt şi Petrolul Ploieşti.

Prima etapă se va juca în intervalul 15-18 iunie şi va avea drept cap de afiş derby-ul feroviarelor CFR Cluj şi Rapid Bucureşti.

Tot în prima rundă se vor confrunta şi Universitatea Craiova şi Sepsi Sfântu Gheorghe, iar FCSB va primi pe teren propriu, pe Arena Naţională, vizita nou promovatei U Cluj.

În primele etape, Universitatea Cluj şi AFC Hermannstadt vor juca ambele pe stadionul Gaz Metan Mediaş, urmând ca clujenii să revină pe Cluj Arena, după festivalul Untold.

Alte două echipe vor împărţi la rândul lor acelaşi stadion, de-a lungul întregului sezon, fiind vorba despre Stadionul Ilie Oană, din Ploieşi, unde vor evolua FC Petrolul şi Chindia Târgovişte, lucru care a fost luat în considerare la tragerea la sorţi.

Campionatul României, ajuns la ediţia cu numărul 105, se va juca sub forma sistemului de sezon regulat, cu 30 de etape, urmând un play-off în care se califică primele 6 clasate în sezonul regulat.

Echipele de pe locurile 7-16 vor juca 9 etape în play-out. Ultimele două locuri retrogradează direct, iar locurile 7 şi 8 vor juca baraj în dublă manşă cu echipele clasate pe 3 şi pe 4 în play-off-ul Ligii a 2-a. La finalul sezonului, România va avea 4 echipe în cupele europene: Campioana - în turul 1 preliminar din Champions League.

Vicecampioana - în turul 2 preliminar din Conference League. Locul 3 în play-off va juca pe teren propriu un baraj într-o singură manşă, împotriva învingătoarei din barajul în manşă unică dintre ocupantele locurilor 1 şi 2 din play-out.

Câştigătoarea va evolua pe ultimul loc de cupă europeană şi va fi calificată automat în turul 2 preliminar din Conference League. Câştigătoarea Cupei României 2022/2023 va evolua în turul 2 preliminar din Conference League.

Liga 1 va avea un nou sponsor sezonul următor. LPF alege tot o casă de pariuri

Liga 1 Casa Pariurilor va deveni Liga 1 Superbet.

Casa Pariuri era sponsor principal şi umfla bugetul Ligii Profesioniste de Fotbal cu suma de 2,25 milioane de euro pe sezon. Înţelegerea a demarat în sezonul 2019-2020, urmând să se încheie în anul 2026.

Casa Pariurilor ar fi cerut întreruperea contractului, deşi între părţi există o înţelegere prin care sunt prevăzute despăgubiri de 500.000 de euro pentru partea prejudiciată, în caz de denunţare unilaterală a contractului.

Noul sponsor va fi, se pare, Superbet, o altă casă de pariuri, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel