Liderul protestelor din Hong Kong a fost ARESTAT
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Autoritățile din Hong Kong l-au arestat pe Joshua Wong pentru că ar fi încălcat o lege anti-mască pe care instanțele au considerat-o parțial neconstituțională, potrivit conturilor activistului din rețelele sociale.

Un lider al protestelor din 2019 din Hong Kong, Joshua Wong, a fost arestat pentru că ar fi încălcat o lege anti-mască pe care instanțele au considerat-o parțial neconstituțională, potrivit conturilor activistului din rețelele sociale.

Wong, în vârstă de 23 de ani, este una dintre cele mai proeminente figuri ale mișcării pro-democrație, mișcare ce a atras mase de oameni pe străzile din Hong Kong în anul 2019, înainte ca legile pandemiei și ale securității naționale să le pună capăt. Din postările de pe conturile de socializare oficiale ale lui Wong reiese că, joi după-amiază, a fost arestat din cauza participării la o adunare neautorizată din 5 octombrie 2019.

Inculpatul a fost eliberat pe cauțiune câteva ore mai târziu și a declarat presei că comunitatea internațională ar trebui să se concentreze mai puțin asupra activiștilor proeminenți precum el și să solicite eliberarea celor 12 oameni reținuți în China continentală după ce ar fi încercat să fugă din Hong Kong spre Taiwan cu barca, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel