Liderul PNŢCD intervine în scandalul Breaz-Caramitru. "Felicitări, domnule ministru"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Aurelian Pavelescu a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu privire la scandalul dintre ministrul Culturii, Valer Breaz, şi Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti. 

"Ministrul Breazu contra lui Ion Caramitru: vă felicit, d-le ministru!

Ministrul Culturii, Daniel Breazu, din câte știu matematician, profesor universitar, a trimis Corpul de control la Teatrul Național, să vadă cum s-au cheltuit banii publici. Asta l-a scos din sărite pe veșnicul Director și Jupân, Ion Caramitru, care i-a și cerut demisia. Adică, cum? Statul nu are voie să știe cum se cheltuie banul public?

Asta, în condițiile în care Mihai Călin, actor al teatrului și, înțeleg, și ceva lider de sindicat, l-a acuzat direct pe Caramitru de corupție, în urmă cu câteva zile, că și-ar fi însușit din banii teatrului și ar fi promovat nepotismele și spaga. Nu-mi place Mihai Călin, l-am avut student, mi se pare un actor foarte slab și fără caracter. Dar ce, denunțătorii de la DNA, care au trimis în pușcării cu miile, au dat examen pentru talente și caracter? Așa că, în mod normal, DNA ar trebui să descindă la TNB repede-repede și, în buna tradiție, să-i pună cătușele lui Caramitru, că probațiunea e deja făcută adică = un denunț, Codruța Kovesi dixit!", a scris liderul PNŢCD pe pagina sa de socializare. 

Ion Caramitru, atacat de Pavelescu

"Păi, nu era Caramitru cu lupta împotriva corupției și cu # rezist? Onest ar fi din partea lui să-și pună singur niște cătușe și să meargă la DNA voluntar, întocmai acelor bolșevici care, înainte de a fi executați de Stalin, chiar nevinovați fiind, își recunoșteau crimele și-și cereau iertare poporului. Și erau împușcați cu conștiința curată!

La Caramitru nu mă aștept nici să-și pună singur cătușele, nici să-i fie puse și nici să fie călcat de DNA. Prietenii știu de ce!

De aceea, Ministrul Culturii trebuie felicitat pentru că a avut curajul să trimită Corpul de control. Nu cred că vor fi urmări nici așa. Dar, cel puțin mai vedem una-alta pe la televizor, de pildă conturile și milioanele câștigate de Caramitru de la stat, când confrați de-ai lui au murit de foame.

Vedeți de ce e bine, din când în când, să avem la Cultură un Ministru matematician? Cu naievitate, astfel de oameni ajung să-i încurce pe prietenii care știu de ce, îi pun puțin la muncă, îi scot din sărite. Desigur, s-ar putea să-l coste pe Breaz portofoliul, dar, vă asigur, d-le Ministru, că merită! Țineți cu matematica!", a mai scris Pavelescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel