Data publicării:

Liderul Iranului îndeamnă statele musulmane să rupă, „măcar” temporar, legăturile politice cu Israel

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Liderul Suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a îndemnat statele musulmane ca "măcar să întrerupă legăturile politice cu Israel pentru o perioadă limitată de timp", duminică, conform agenției de știri semioficiale Tasnim, scrie Reuters.

Declarația acestuia vine la câteva săptămâni după ce a cerut un embargo islamic privind petrolul și alimentele împotriva Israelului.

În timpul unei summituri comune între membrii Organizației pentru Cooperare Islamică și Liga Arabă, care a avut loc în capitala Arabiei Saudite la 11 noiembrie, statele musulmane nu au fost de acord să impună sancțiuni extinse împotriva Israelului așa cum a cerut președintele Iranului, Ebrahim Raisi.

În contextul unei reacții moderate a statelor musulmane influente, șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a afirmat, duminică, că rezoluția Consiliului de Securitate al ONU privind întreruperile umanitare în Gaza trebuie să fie pusă în aplicare, transmite Reuters.

"Deciziile Consiliului de Securitate nu sunt doar cuvinte... Ele trebuie să fie puse în aplicare," a declarat Borrell în cadrul unei conferințe de presă comune cu Prim-ministrul Qatarului, Sheikh Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani, la Doha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel