Liderul grupării Stat Islamic și familia lui, MORȚI, după ce acesta a detonat o BOMBĂ asupra sa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Liderul grupării Stat Islamic (SI) a murit după ce a detonat o bombă asupra sa.

Liderul grupării Stat Islamic (SI), Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit detonând o bombă care se afla asupra sa, transmite Agerpres. S-a întâmplat în timpul unui raid al forţelor speciale americane în Siria în noaptea de miercuri spre joi, a declarat joi un înalt responsabil de la Casa Albă, relatează AFP şi Reuters.

"La începutul operaţiunii, ţinta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii", a declarat oficialul citat.

"O operaţiune antiterorism pentru a proteja poporul american"



"Forţele militare americane au efectuat cu succes, în nord-vestul Siriei, o operaţiune antiterorism pentru a proteja poporul american şi pe aliaţii noştri. Mulţumită îndemânării şi curajului forţelor noastre armate, l-am eliminat de pe câmpul de luptă pe Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, liderul SI. Toţi americanii s-au întors în siguranţă din operaţiune", a anunţat anterior preşedinte Joe Biden într-un comunicat.

Joe Biden, declarații



Biden intenţionează să susţină declaraţii de presă despre operaţiunea din Siria la ora locală 09.30 (14.30 GMT), a precizat Casa Albă.

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a fost numit lider al SI după uciderea fondatorului grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, în octombrie 2019, tot în urma unei operaţiuni a forţelor speciale americane. Despre Al-Qurashi se ştiu puţin lucruri, cu excepţia faptului că era irakian şi că s-a aflat în custodia SUA la un moment dat.

Irak: Nouă „teroriști“ uciși în raiduri aeriene după un atac al Statului Islamic

Bombardamente aeriene ale armatei irakiene au ucis pe 29 ianuarie nouă "terorişti" implicaţi într-un atac al grupării Stat Islamic (IS) care s-a soldat cu moartea a 11 militari în provincia Diyala în urmă cu o săptămână, au informat forţele de securitate, notează AFP.

Atacul nocturn de la 21 ianuarie, revendicat de SI pe canalele sale Telegram, a vizat o bază a armatei irakiene din regiunea Hawi al-Azim din estul Irakului. În total, au fost ucişi 11 militari, printre care un locotenent.

Referindu-se la acest atac pe care s-au angajat să-l "răzbune", forţele de securitate au indicat sâmbătă seara într-un comunicat că au "localizat locul exact la Hawi al-Azim unde se afla gruparea teroristă care a comis acest act criminal". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel