Liderii PSD, întâlnire la Parlament pentru ”lupta cu statul paralel”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PSD
PSD
Liderii PSD se reunesc luni, de la ora 11, într-un Comitet Executiv Național. Liviu Dragnea, președintele partidului, va avea o întâlnire informală cu șefi de organizații județene, duminică de la 18,30. 

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat imediat după Congres că va fi convocat un Comitet Executiv național, pe 16 aprilie. Dragnea a explicat că pe agendă se vor afla teme cum ar fi descentralizarea și restanțele din programul de guvernare, în special proiectele de lege nefinalizate.

Întâlnirea informală de duminică, la Palatul Parlamentului, cu președinții de organizații locale ar putea fi justificată de focalizarea pe proiectul de descentralizare. Liviu Dragnea a promis că vor fi sancțiuni în ministerele care se opun descentralizării sau pentru secretarii de stat care nu și-au îndeplinit obiectivele în domeniu.

Pe de altă parte, surse DCNews au confirmat că liderilor PSD le va fi prezentat Pachetul de legi pentru reforma Justiției, care va fi susținut în Parlament. Discuțiile au loc pe fondul imensului scandal declanșat de dezvăluirile din presă, privind abuzuri comise de procurori și existența a zeci de protocoale secrete încheiate de SRI cu instituții cheie din Justiție. PSD a declarat război ”statului paralel care încearcă să preia controlul puterii politice într-un mod nedemocratic și ilegitim”, printr-o rezoluție adoptată în CEX-ul din luna noiembrie 2017. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel