Liderii coaliţiei - întâlnire cu preşedintele Iohannis (surse)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Liderii coaliţiei - întâlnire cu preşedintele Iohannis (surse)/ foto captură video
Liderii coaliţiei - întâlnire cu preşedintele Iohannis (surse)/ foto captură video
Liderii coaliţiei de guvernare au, marţi seara, o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse politice citate de Agerpres, președintele Iohannis, s-a întâlnit cu preşedinţii PNL - Florin Cîţu, PSD - Marcel Ciolacu, şi UDMR - Kelemen Hunor. O şedinţă a coaliţiei a avut loc marţi, la Parlament. 

Klaus Iohannis, la raportul CSM: ”În situații de criză, statele sunt nevoite să ia măsuri imediate”. Misiunea justiției în restrângerea temporară a drepturilor

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marți la prezentarea raportului anual de activitate al CSM.

"Este deja o tradiţie să particip la prezentarea raportului anual de activitate al CSM. Provocările fără precedent generate de criza sanitară cu care s-a confruntat întreaga societate în ultimii doi ani sunt prezente şi astăzi. Marile sisteme publice, precum cel de sănătate, de educaţie sau cel judiciar, au fost nevoite să dezvolte o capacitate mai mare de adaptare la neprevăzut pentru a-şi continua activitatea în serviciul publicului la standarde mai ridicate. Nu putem controla durata pandemiei, dar stă în puterea să îi diminuăm efectele negative asupra existenţei noastre şi a celor din jur. În situaţii de criză statele sunt nevoite să ia măsuri imediate pentru a proteja interesul general, viaţa şi sănătatea cetăţenilor, măsuri care implică uneori restrângerea unor drepturi fundamentale, în condiţiile stabilite de Constituţie şi de obligaţiile internaţionale ale României. 

Astfel, misiunea Justiţiei de a se asigura că restrângerea temporară a unor drepturi şi libertăţi este justificată şi vizează doar protejarea cetăţenilor este cât se poate de importantă. Justiţia consolidează încrederea în stat şi aminteşte cetăţenilor că nimeni nu e mai presus de lege. De aceea, într-o perioadă în care societatea e mai polarizată ca în alţi ani, răspunsul prompt şi profesionist al sistemului judiciar în a restabili pacea socială este esenţial. 

În acelaşi timp, pandemia a avut şi efecte pozitive. Iar accelerarea digitalizării e unul dintre ele. Progresele trebuie păstrate la toate nivelurile când lucrurile vor reveni la normal, pentru că înseamnă timp câştigat şi mai mult respect pentru fiecare participant la actul de justiţie", a declarat Klaus Iohannis. Vezi discursul complet aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel