Lider Sanitas anunță protest în Piața Victoriei: E timpul să ieșim în stradă! Haideți să forțăm o nouă lege
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, a spus că pe data de 15 iunie este programat un protest al lucrătorilor din sistemul medical.

„Nu mă gândeam că, după doi ani de zile de pandemie, după doi ani de zile în care voi v-ați neglijat familiile și v-ați dedicat locurilor de muncă, după doi ani de zile în care v-ați luptat cu un virus la acel moment neștiut, după doi ani de zile în care ați stat pur și simplu în simplu în spitale zile și nopți, unii dintre voi, deci nu mă gândeam că, după doi ani de zile, trebuie să ieșim din nou în stradă.

Din păcate, politicienii nu au reparat Legea salarizării, din păcate nu au aplicat-o pe cea existentă, din păcate nu au eliminat acel plafon de 30% al sporurilor și am ajuns iar în situația în care am ajuns la o mare discriminare, spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătății câștigând mult mai puțin decât spitalele subordonate administrațiilor publice locale”, a transmis Viorel Hușanu într-o filmare publicată, marți, 24 mai, pe pagina sa de Facebook.

15 iunie 2022 este „data la care peste 5000 de salariați din sănătate și asistență socială sunt așteptați în Piața Victoriei”

„Am ajuns să nu mai avem sporul de Covid și mulți dintre noi au plecat deja acasă cu veniturile diminuate din acel spor de Covid de 85%, la sporul de infecțioase de 15-25% și nimeni nu se gândește să îndrepte aceste anomalii.

Așa că, este timpul să ieșim în stradă și azi Consiliul Național al Federației Sanitas a hotărât ca data de 15 iunie să fie data la care peste 5000 de salariați din sănătate și asistență socială sunt așteptați în Piața Victoriei!

Haideți să ne facem singuri dreptate! Haideți să forțăm o nouă lege a salarizării, în care să fie fiecare poziționat acolo unde îi este locul”, a mai spus acesta în filmarea din mediul online.

„Vă aștept pe 15 iunie, la ora 10.00, în Piața Victoriei”, a conchis acesta.

Citește și: Cum vede Mario de Mezzo (PNL) coșul minim lunar: Clasa de mijloc în România ar trebui să aibă acest venit pe familie

Citește și: Partidul Naţional Liberal - 147 de ani de la înființare. Conacul Brătienilor de la Ștefănești, Argeș, gazda liderilor liberali - GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel