Lichidul respirabil, arma secretă a CIA în interogatorii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tortura-apa
tortura-apa

CIA ar avea o tehnică inumană de interogatoriu, prin care oamenii sunt scufundați într-un lichid respirabil sub influența drogurilor.

Potrivit codulluioreste.ro, ”Vrăjitorii de la Langley“, așa cum sunt cunoscuți cei care lucrează pentru Direcția Știință și Tehnologie a CIA, au reușit, încă din 1966, să obțina un lichid respirabil. Pornind de la faptul că viața pe Terra s-a dezvoltat inițial în mări și oceane și că ca fetusul are nevoie de lichid amniotic pentru a crește intrauterin, biochimistul Leland C.Clark a facut un experiment prin care a reușit să mențină în viață un șoarece scufundat timp de câteva ore într-ul lichid ceva mai dens ca apa, dar la fel de incolor. Substanța se numește perfluorocarbura oxigenată, iar tehnologia se va numi, de atunci încoace Total Liquid Ventilation (TLV).

CIA  și-a dat seama că poate folosi această tehnologie în interogatorii și a creat bazinele de deprivare senzorială cu respirație prin perfluorocarburi oxigenate.

Mai exact, victima era cufundată într-un bazin de dimensiunea unui om și era lăsat să fie invadată progresiv de un lichid foarte asemănator cu apa. Când nivelul lichidului ajungea în nări, subiectul chiar se îneca. Panica și agitația îl impiedicau, sa simta în primele secunde că acel lichid era respirabil, iar când îi pătrundea în plămâni, victima își pierdea cunoștința. Vrajitorii de la Langley, utilizau anestezice, substanțe paralizante și halucinogene, pentru a îi da prizonierului, senzația că este desprins de trupul său. Cu alte cuvinte, subiectul credea că moare.

Cu ajutorul unor lumini puternice, a zgomotelor bizare, a senzației de curent rece, victimei i se retrezeau simțurile, ea având senzația că se reintoarce în trup. Dupa câteva asemenea cicluri de ”moarte” și ”înviere”, prizonierul devenea atât de derutat, încât nu mai știa dacă este viu sau mort, dacă întrebările pe care le aude sunt ale divinității sau ale oamenilor. Așa că începeau să spună tot ce știau.

Tehnologia TLV nu a fost recunoscută niciodată oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel