Data publicării:

Liber la îngheţată, însă cu trucul oferit de un specialist

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Dr Laura Ene, medic primar diabet și boli metabolice, are o recomandare importantă legată de înghețată.

Specialistul a spus că putem să mâncăm îngheţată, însă este important și ce mai consumăm pe lângă. „Dacă în ziua respectivă am avut la micul dejun o omletă savuroasă cu şuncă şi brânză, la prânz, pizza sau paste, iar seara ni se face poftă de îngheţată, totul va însemna prea multe calorii pentru o zi. Dacă avem un mic dejun cu fructe, la prânz o friptură cu legume, iar seara ni se face poftă de o îngheţată, atunci este un echilibru caloric şi face bine pentru corp şi suflet”, a spus Laura Ene, citată de Adevărul.

 

Citește și...

Alimentele care te scapă de stres. Atenție la vișine și cireșe!

 

Atunci când suntem epuizați, apelăm la fast-food, dar atenție! Alimentele din această categorie ne obosesc și mai mult. Așa că trebuie să apelăm la fructe, legume, lactate sau pește.

Nutrienții din mâncare au un efect direct asupra stării de spirit și fiecare aliment influențează modul în care ne funcționează corpul și mintea.

„Sunt alimentele precum lactatele, peștele, fructele, mai ales fructele de culoare închisă - cele de sezon - vișinile, cireșele, dar și legumele - cu cât mai colorate, cu atât mai bine. Nutriția sănătoasă nu înseamnă un singur aliment, ci o combinație dintre ele. Cu cât mai multă culoare în farfurie, cu atât mai mulți nutrienți care ne hrănesc corpul și mintea”, a spus Laura Ene la Antena 1.

Citește și...

„Nu pâinea ne îngrașă, ci ceea ce punem pe pâine”

„Pâine este cel mai prietenos și mai versatil carbohidrat din alimentația noastră. În toate piramidele alimentare se recomandă între 6 și 11 porții de cereale integrale pe zi, iar dacă avem în față o pâine integrală eu aș recomanda să nu ne ferim de ea. Mai degrabă m-aș feri de biscuiți, de gogoși, de covrigi. Pâinea ne ține de foame, pâinea are fibre, iar dacă o alegem și cu semințe avem și grăsimi Omega 3 de cea mai bună calitate”, a spus Laura Ene tot la Antena 1.

„Nu pâinea ne îngrașă, ci ceea ce punem pe pâine. Dacă ar fi să fac o comparație între brânză și pâine, un cașcaval ne poate costa 450 calorii / 100 gr, pe când 100 de grame de pâine nu depășește 275 de calorii, ceea ce înseamnă ca la 2 felii de pâine am calorii exact cât două cubulețe de ciocolată", a adaugat doctorul Laura Ene.

„Pâinea este o amintire a copilăriei, o amintire plăcută. În loc de cereale cu lapte care conțin mult zahăr, putem să le oferim copiilor o felie de pâine cu o linguriță două de miere, o cană de lapte. Acesta era micul dejun al copilăriei noastre care nu îngrașă, nu ne face rău, atâta timp cât este urmat bineînțeles și de un pic de mișcare", a mai recomandat specialistul.

Dr. Laura Ene este cunoscută pentru dietele pe care le propune în cărţile sale, dar şi pentru sfaturile practice pe care le oferă în permanenţă celor care doresc să experimenteze o detoxifiere completă, corectă, sănătoasă şi fără riscuri. Trebuie să existe o disciplină a meselor, potrivit specialistului. Micul dejun, prânzul şi cina au şi ele un rost. Dr. Ene nu recomandă sub nicio formă să sărim peste aceste mese şi, cu atât mai puţin, să facem foamea pe timpul zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel