Data publicării:

Liban/Israel: Washingtonul este ''preocupat de escaladarea tensiunilor'' la frontieră

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Statele Unite sunt "preocupate" de "escaladarea tensiunilor" la frontiera dintre Liban şi Israel, unde a avut loc un schimb de focuri între mişcarea şiită Hezbollah şi armata israeliană, a afirmat duminică un responsabil al Departamentului de Stat de la Washington, notează AFP.

"Statele Unite susţin pe deplin dreptul Israelului de a se autoapăra. Hezbollah ar trebui să se abţină de la acţiuni ostile care ameninţă securitatea, stabilitatea şi suveranitatea Libanului", a declarat acest responsabil.

"Acesta este un alt exemplu al rolului destabilizator al agenţilor Iranului în sabotarea păcii şi securităţii în regiune", a adăugat el.

Duminică, la graniţa de nord a Israelului a izbucnit un schimb de focuri a izbucnit, după ce militanţi Hezbollah au atacat o bază militară israeliană cu rachete antintanc, trase din Liban.

În replică, armata israeliană a ripostat cu armament greu şi a atacat diverse obiective din sudul Libanului.

Potrivit unei surse apropiate Hezbollahului, a fost vorba despre o "ripostă" la o lovitură israeliană care a ucis la 24 august, în Siria, doi membri ai formaţiunii şiite libaneze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel