Lewandowski: Nu mă văd lângă Messi şi Ronaldo
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Lewandowski, desemnat cel mai bun jucător din 2021, peste Messi și Salah, la Premiile The Best FIFA
Lewandowski, desemnat cel mai bun jucător din 2021, peste Messi și Salah, la Premiile The Best FIFA
Internaţionalul polonez Robert Lewandowski, atacantul echipei Bayern Munchen, spune că nu se compară cu vedetele Lionel Messi sau Cristiano Romnaldo, deşi a câştigat distincţia de cel mai bun fotbalist al anului, scrie dpa.

Messi şi Ronaldo sunt împreună de mult timp la cel mai înalt nivel. Asta îi face unici. Nu mă văd lângă ei, a spus Lewandowski. Dar dacă te uiţi la cifrele din acest an şi la ceea ce am realizat, atunci cred că sunt destul de bun în ceea ce priveşte performanţa şi numărul de goluri, a adăugat jucătorul campioanei Germaniei şi a Europei.

Robert Lewandowski a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2020, în cadrul Galei Premiilor FIFA The Best de la Zurich, de săptămâna trecută.

Lewandowski, cel mai bun marcator din Europa şi câştigător al Ligii Campionilor cu Bayern, nu cucerise până acum Balonul de Aur, trofeu care nu a fost decernat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus.

În ancheta FIFA, Lewandowski i-a învins pe ceilalţi doi nominalizaţi, argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi portughezul Cristiano Ronaldo (Juventus Torino), multipli câştigători ai Balonului de Aur. Cele două vedete ale fotbalului mondial au obţinut trei din ultimele patru premii FIFA The Best şi 11 din ultimele 12 Baloane de Sur, excepţia fiind făcută de croatul Luka Modric în 2018.

Fostul atacant al Borussiei Dortmund a arătat o formă strălucitoare în ultimul sezon, cu 55 de goluri în 44 de meciuri în toate competiţiile, dintre care 15 reuşite în 10 meciuri jucate în Liga Campionilor.

Performanţele sale individuale au fost însoţite şi de trofee câştigate cu echipe, o remarcabilă quintă royală, cu Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei. Robert Lewandowski a acumulat 52 de puncte în clasamentul FIFA The Best, fiind urmat de Cristiano Ronaldo, cu 38 de puncte, şi Leo Messi, cu 35 de puncte, citează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel