Leguma care „mănâncă” zahărul din organism
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
legume
legume
Supranumită leguma care „mănâncă” zahărul din organism, fasolea este recomandată persoanelor cu diabet și nu numai.

Fasolea face parte din familia leguminoaselor și este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Iată de ce este recomandată de nutriționiști.

Fasolea este o sursă naturală de fibre şi de proteine, având un indice glicemic scăzut. Este bogată în fier, fiind indicată mai ales persoanelor predispuse la anemie și femeilor.

Pentru că are foarte puţină grăsime, colesterol și puține glucide, fasolea este foarte indicată în regimul diabeticilor. O porţie de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control glicemia, ceea ce reduce riscul de infarct.

Fasolea mai este cunoscută ca leguma care „mănâncă” zahărul din organism, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină.

Fasolea, sursă de vitamine și minerale 

Fasolea este o sursă de vitamine B, potasiu, seleniu, magneziu, calciu, fosfor. Calciul și fosforul joacă un rol vital în sănătatea oaselor. Potasiul acționează împreună cu sodiul pentru a menține o tensiune arterială sănătoasă.

Fasolea este disponibilă de-a lungul întregului an și poate fi preparată într-o mare varietate de feluri, indiferent că e vorba de micul dejun, prânz sau cină.

În plus, consumul de fasole ajută și la menținerea în limite normale a nivelului colesterolului și la reducerea riscurilor de boli cardiace. Mai mult, fibrele susțin sănătatea tractului digestiv și pot reduce unele tipuri de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel