Data publicării:

Legile pe care le-ar da oamenii în România. „Aș lua aceste decizii pentru ca românii să nu mai plece în diaspora!” / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
reportaj
reportaj
Dana Mihai, jurnalistă DC News, a ieșit în stradă pentru a vedea ce zic oamenii. Cei intervievați au spus, dacă ar avea putere de decizie, ce legi ar da în România.

Bunica intervievată a spus că i-ar plăcea ca elevilor care termină liceul să le fie asigurat un loc de muncă. „Și, pe parcurs, dacă doresc, să-și continue studiile, să facă o facultate. Să poată și munci pentru a-și plăti cursurile pentru că nu toți părinții au bani să-i susțină”, a zis femeia. 

De asemenea, a spus că ar da o lege privind hoții care fură din avutul statului: „Chiar dacă ei fac pușcărie, să dea înapoi statului tot ce a luat”. În plus, bunica a spus că ar da o lege astfel încât să nu mai fie încurajată nemunca: „Omul să fie plătit după anii de muncă, mă refer la pensii. Oamenii să aibă o pensie după anii în care a contribuit. Acum se încurajează foarte mult nemunca. Cine nu a muncit a ajuns să aibă o pensie egală cu cel care a muncit niște ani”.

Un pensionar a zis: „Aș da o lege ca toți hoții să fie prinși și băgați la pușcărie. Nu contează cine sunt, ce funcții ocupă. Să li se ia averile, să nu li se dea doar pedepse cu suspendare!”

Un alt intervievat a spus: „Aș vrea să nu se mai fumeze în școli. Aș mai vrea justiția să aibă în spate responsabilitate, adică legea să conțină responsabilitatea justiției. Aș mai da o lege ca toate așezămintele pentru copii să fie supravegheate direct de către prefectul județului”.

O tânără a spus că ar da o lege să fie cât mai multe locuri de muncă astfel încât tinerii să nu mai plece din țară. „Salariile sunt foarte mici și majoritatea stă cu chirie. În ziua de astăzi... să stai cu chirie și să plătești tot ce îți trebuie... este cam greu. De asemenea, aș da o lege să fie susținuți mai mult oamenii bolnavi, copiii și bătrânii uitați prin sate”.

Un tânăr a zis: „Aș da un ajutor pentru oamenii care stau pe stradă, să poată să aibă un loc de muncă, să nu mai fie dependenți de stradă. Aș ajuta mai mult evoluția științifică, aș da suporturi mai mari pentru progrese. Aș ajuta și elevii pentru a profesa în România, să nu plece în diaspora”.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Greutatea de a fi mamă în România. Aluziva: Cunosc femei care s-au întors din concediul de maternitate și le-au fost oferite poziții mai slabe decât înainte:

https://www.dcnews.ro/greutatea-de-a-fi-mama-in-romania-aluziva-cunosc-femei-care-s-au-intors-din-concediul-de-maternitate-si-le-au-fost-oferite-pozitii-mai-slabe-decat-inainte_951085.html

 

VEZI ȘI: Marș endometrioză. Cazul Ralucăi a stârnit valuri de reacții. Elena Andreea Olaru: Filmulețul a strâns peste 390.000 vizualizări. E o boală vizibilă doar pentru cele care o trăiesc:

 

https://www.dcnews.ro/mars-endometrioza-cazul-ralucai-a-starnit-valuri-de-reactii-elena-andreea-olaru-filmuletul-a-strans-peste-390-000-vizualizari-e-o-boala-invizibila-si-vizibila-doar-pentru-cele-care-o-traiesc_951095.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel