Data actualizării:
Data publicării:

Legi ciudate care se aplică în orașele Spaniei. De ce nu ai voie să-ți usuci mopul în balcon

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Legile ciudate sunt o reflectare interesantă a culturii locale. Și întrucât vara este una dintre acele momente în care lumea se grăbește să exploreze alte culturi, iată câteva dintre cele mai ciudate legislații locale și regionale pe care le poți întâlni în vacanță.

Cod vestimentar pe stradă

Acesta devine de fapt, treptat, normă în multe țări mediteraneene, încercând să păstreze un minim de normalitate și civilizaţie în viața urbană. Orașele de coastă, precum Barcelona și Malaga, au interzis frivolitatea de a te plimba în costum de baie. Dacă nu respecți această lege riști să primești amendă. Zonele urbane nu sunt extensii ale plajelor. În Palma de Mallorca nu poți merge pe stradă în bustul gol.

Atenție cu rufele în orașul Sevilla!

În Sevilla nu ai voie să agăți rufele la uscat după ce le-ai spălat .Genul acesta de lucruri este văzut ca ofensator și un afront la moralitatea orașului sudic destul de conservator.

Fără Domino în Sevilla

Legea interzice oamenilor să joace Domino, dar numai pe mesele barurilor și cafenelelor în aer liber. Legea datează din 2013 când Consiliul orășenesc a adoptat o Ordonanță împotriva poluării fonice. În acest caz zgomotul este generat de ciocnirea plăcilor de domino pe masă. 

Din același motiv, nu poți rostogoli butoaiele de bere pe stradă sau să ai un televizor în balcon. Potrivit Voz Populi, cei mai mulți locuitori din oraș nu sunt conștienți de aceste reguli.

Ai grijă unde îți usuci mopul!

Știai că mopurile de curățat au fost inventate în Spania? Cu toate acestea, rezidenții din orașul Villanueva de la Torre (centrul Spaniei) nu au voie să-și usuce mopul pe balcoane sau în alte locuri expuse la vedere.

Menționarea mopurilor în Ordonanță este cea care a atras cea mai mare atenție, dar, în realitate, interdicția se referă și la rufele care stau la aer, în soare.

Aparent, acest lucru are de-a face cu buna conviețuire între vecini. În acest sens, din 2012 nici câinii nu au voie să latre noaptea acolo.

Nu cânta pe stradă!

Imaginează-ți că ai băut un pahar sau două și te trezești plimbându-te noaptea pe o stradă din orașul Zamora. Te simți atât de minunat încât vrei să cânți. Ei bine, mai bine nu. Acolo ar fi considerat vandalism.

Ordonanța care reglementează conviețuirea în acest municipiu prevede în articolul 41 următoarele: „Este interzisă tulburarea odihnei și liniștii vecinilor prin: cântece sau practicarea de acrobații și jocuri de îndemânare cu patine, skateboard-uri sau biciclete în afara zonelor desemnate pentru acest scop".

În Cadiz, orezul este mai prețios decât jurămintele

La o nuntă aruncarea cu orez peste tinerii căsătoriți simbolizează prosperitatea și fertilitatea. În orașul Cadiz, autoritatea locala consideră că orezul contribuie cel mai mult la fertilitatea porumbeilor, având în vedere că aceștia sunt cei lăsați să curețe după ritual.

Din 2007, municipalitatea a interzis acest obicei pentru că încearcă de fapt să limiteze populația de păsări și astfel să mențină spațiile publice mai curate. De asemenea, aruncatul petalelor de flori a fost interzis, făcând orașul mai curat, dar mai puțin atrăgător ca destinație.

Este interzis cerșitul alături de câini

În Spania, drepturile animalelor sunt în continuă evoluție, atât de mult, încât există câteva reguli care te pot deruta la prima vedere. De exemplu, cea în care cerșetorii nu au voie să fie însoțiți de câini.

Raționamentul susține că astfel de animale sunt folosite ca recuzită și adesea maltratate, de exemplu drogate, pentru a stârni mai multă milă, ceea ce se încadrează la abuz împotriva animalelor. În acest caz, infractorii pot fi pasibili de amenzi de până la 3.000 de euro.

Cu toate acestea, autoritățile asigură că asta nu înseamnă că persoanele fără adăpost nu pot deține câini sau alte animale de companie.

Au câinii dreptul de a se bucura de plajă?

Legea plajelor din Spania cere ca plajele țării să fie păstrate curate și în siguranță. Multe municipalități au luat decizia de a interzice câinii pe plajă. Amenzile pot ajunge până la 3.000 de euro.

Din fericire, acesta nu este cazul peste tot. Alte municipalități au văzut o oportunitate de piață în acest sens și au creat plaje prietenoase cu câinii ca o modalitate de a atrage turiștii iubitori de animale de companie.

Căutatul în tomberoane este interzis în Sevilla

Legea este in este în vigoare din 2003. În esență, căutarea alimentelor sau a obiectelor de valoare în coșurile de gunoi este strict interzisă și atrage o amendă de 750 de euro.

Având în vedere că oamenii care scotocesc prin gunoi reprezinta un semn clar al unei situații economice care se deteriorează, pare doar absurd să impui amenzi grele celor care oricum nu au bani să-și permită hrana de bază.

Administrația locală a apărat Ordonanța cu argumentul că aceasta protejează sănătatea celor care consumă alimente din gunoi, plus că ajută la menținerea străzilor mai curate.

Un mod interesant de a încerca eradicarea sărăciei: sancționarea acesteia.

Cu toate acestea, unei singure persoane îi este permis să încalce toate aceste legi, și acesta este Regele Felipe al VI-lea, potrivit Themayor.eu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel